Eugen Kallmanns ögon (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
543
Utgivningsdatum
2016-07-18
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Hagen, Karin (form)
Dimensioner
219 x 145 x 35 mm
Vikt
747 g
SAB
Hc
ISBN
9789100158194
Eugen Kallmanns ögon (inbunden)

Eugen Kallmanns ögon

(54 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-07-18
209
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Året är 1995. Spelplats: en högstadieskola i staden K- i det inre av Norrland. Huvudrollsinnehavare: ett antal elever, ett par lärare, en kurator. Samt den nyligen avlidne lektorn i svenska - Eugen Kallmann. Vem var han egentligen? Hur står det till med utredningen av hans död?
Det är en tid av främlingsfientlighet. Det ritas skeva hakkors på skolans väggar. Det skrivs hotbrev. I en skrivbordslåda hittar någon lektor Kallmanns efterlämnade dagböcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Eugen Kallmanns ögon
 2. +
 3. Berättelse om herr Roos

De som köpt den här boken har ofta också köpt Berättelse om herr Roos av Håkan Nesser (pocket).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Eugen Kallmanns ögon. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En berättande vän
  Morran (Medvägaskogen), 10 april 2017

  Nesser berättar alltid, tycker jag på ett sätt som påminner om ett intressant samtal. Jag känner att jag vill veta mer. Berättelsen drivs framåt på ett lugnt och genomtänkt sätt så att jag får sitta där med mina frågor och undra över svaren. Jag kommer att sakna Nessers berättande till dess att han skriver en ny bok. Jag ser fram emot att få läsa även den och njuta av hans berättarteknik.

 2. Bra bok, inget mer än så
  Daniel Carlsson , 8 mars 2017

  Jag förstår inte riktigt hur en bok kan bli såå lång som denna bok. 17 timmar och drygt 15 minuter vilket ljudboken är. Ganska lång tråkig blir den i mellan åt. Tur att det är riktigt bra inläsare och att de är 2 som får turas om att läsa. Dessa två drar upp betyget till en 3 från en svag 2.
  Jag rekommenderar boken till folk som mig, så om är långtids sjukskriven ;)

 3. Typisk nessersk deckarliknande roman
  Sten Lundqvist, 21 november 2016

  Som vanligt med Nesser klurigt och underfundigt. Man läser den lätt och har lite svårt att lägga den ifrån sig. Kanske är det en deckare, kanske inte. För tankarna till några av Nessers tidigare ("Kim Novak" och "Piccadilly Circus t ex) när det gäller upplägg. Och med sedvanlig krumelur på slutet. Med Nesser vet man aldrig hur det ska sluta förrän man läst sista meningen.

 4. Ånä!
  Elyong, 30 oktober 2016

  Jag kan knappast tro att det Håkan Nesser som skrivit detta pekoral. Förvisso bådade New York/London/Berlin-historierna inte gott men "Levande och döda ..." höll ju måttet.

  Det är som att förlagsledningen givit en dussinskribent i uppdrag att skriva "något nessersk"; "förlägg det till skolmiljö i nån mellansvensk håla, peta dit några småudda typer med lustiga namn, använd lite atavistiska formuleringar ... ja, du vet, va. Och förresten, lite om den framväxande rasismen också. Det blir bra."

 5. Min kommentar
  Bitte, 7 oktober 2016

  Jag har alltid tyckt om Nessers böcker - har hela Van Veeteren-serien plus 3 senare böcker men den här boken tyckte jag inte om. Den var inte spännande - handlade mest om skolan (säkert ett kärt ämne för Nesser).Dessutom kom upplösningen på sista sidorna och det visade sig att offret var en helt annan än vad hela boken handlade om! Så tyvärr, bara en stjärna. Nesser kan bättre!
  Med vänlig hälsning
  Bitte

 6. Välformulerad och innehållsrik!
  Koltrasten, 13 september 2016

  Det finns böcker man har läst som varit antingen det ena eller det andra; antingen välskriven med genomtänkta formuleringar, precision med orden och tydlighet i språket. Eller så hittar man en riktig pageturner med en berättelse man inte vill sluta läsa från början till slut. En bok kan givetvis ha både och, men det får bli en parentes.

  I denna godisläsning ser vi en stark glimt av både och, vill jag påstå. Det jag även fascineras över - inte bara i detta verk bland hans tidigare, ... Läs hela recensionen

 7. Nesser är alltid Nesser
  Kossan, 29 augusti 2016

  Jag har läst alla Nessers böcker detta är inte den bästa. Den är för lång händer för lite, samma sak berättad genom olika personer. Men Nesser är ju alltid Nesser med sina härliga kommentarer så läs den i alla fall.

 8. Vår samtids störste!
  Per Henrik Bodin, 23 augusti 2016

  Håkan Nesser är min absoluta favoritförfattare. Jag skulle vilja påstå att han är vårt lands störste författare f.n.
  Hans språk och språkbehandling är suveränt, liksom hur han bygger upp berättelserna och väver in livsfrågor på ett fantastiskt sätt. Personskildringarna är träffsäkra utan att var klichéartade. Den skolmiljö och skolkultur han skildrar i denna bok är verklighetsförankrad, tvingas jag medge efter att själv arbetat i skolan i 40 år.
  Jag har läst alla böcker han givit ut och aldrig blivit besviken!

 9. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 8 augusti 2016

  Jag har inte läst så mycket av Håkan Nesser förut. Varför vet jag egentligen inte. Letade i min blogg, och kom fram till att jag har nog bara läst tre böcker av honom tidigare, och det var för nästan tio år sedan. Här är länkar till mina recensioner av dom tre böckerna:

  Länk till Det grovmaskiga nätet.

  Länk till Och Piccadilly Cirkus ligger inte i Kumla.

  Länk till Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö.

  Men efter att ha läst den här boken, Eugen Kallm... Läs hela recensionen

 10. nesserklassisk
  thoad (skövde), 2 augusti 2016

  Som alltid. Nesser förnekar sig aldrig. Jo visst finns det en vis klicheartad bild av karaktärerna och lite förutsägbart i historien. Annars slukar man den med hull och hår. Vill trots allt inte sluta att läsa utan läser och vänder blad till sista sidan. Nesser har alltid en historia att berätta och språket är som det är. Det flyter som en älv.

 11. Ett mästerverk!
  Mikael Svensson, 2 augusti 2016

  Ren njutläsning! Språkligt fulländad och en härligt gåtfull berättelse. Nesser är enligt mig som bäst när han får skriva om speciella individer boende i mindre ospecificerade samhällen. Som i Skuggorna och regnet. Som här. Läs!

Visa alla 11 recensioner

Bloggat om Eugen Kallmanns ögon