Aftonen och morgonen (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Katedralserien (del 4)
Antal sidor
734
Utgivningsdatum
2021-03-15
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Lena Karlin, Jens Ahlberg
Originaltitel
The evening and the morning
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
211 x 136 x 47 mm
Vikt
650 g
SAB
Hce
ISBN
9789100188443

Aftonen och morgonen

(31 röster)  |   Läs 8 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2021-03-15
153
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Året är 997, mörkaste medeltid i England. Landet är under attack från flera håll och vikingar plundrar östkusten i blodbestänkta räder. Kungens makt är försvagad och de mäktiga utnyttjar de svagaste. I denna turbulenta tid vävs tre personers liv samman: Edgar, en ung båtbyggare som måste börja ett nytt liv när hans stad skövlas av vikingar. Ragna, en adelskvinna som gifter sig av kärlek, men som upptäcker att alla runt omkring är inblandade i en brutal maktkamp, och vars minsta misstag kan bli katastrofalt. Aldred, en ambitiös munk som drömmer om att reformera sitt enkla kloster till en smältdegel för kunskap. En efter en kommer de i konflikt med en hänsynslös biskop som inte skyr några medel för att öka sin rikedom och makt.

"Aftonen och morgonen" är en storslagen berättelse om rivalitet, hat och kärlek. Det är Ken Folletts fjärde bok i den hyllade Katedralserien, men utspelar sig före de tre första böckerna i serien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Aftonen och morgonen
 2. +
 3. Den eviga elden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den eviga elden av Ken Follett (storpocket).

Köp båda 2 för 306 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Aftonen och morgonen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Katedralserien
  Ulla Elizabethe Eriksson, 23 februari 2024

  I mitt tycke en av världens allra bästa författare. Han behärskar allt. Spänning, historia, romantik. Helt fantastisk skrivare. Väntar alltid på nästa bok. Böckerna berikar mitt liv.

 2. Spökskrivare eller ett hastverk?
  Anders Enström, 4 oktober 2023

  Är ett stort Ken Follet fan, speciellt hans historiska romaner. Därför var förväntningarna höga när boken dök upp. Storyn är inte bra, banal och förutsägbar. Spänningen som finns i många av hans andra böcker är som bortblåst.

 3. Bra handling, men språket?
  Cecilia E, 14 augusti 2022

  Bra berättelse på flera sätt, men det är rörigt med alla horder av namn och människor. Språket är inte bra. Är det författarens eller översättarens fel? Meningarna är korta, nästan som barnspråk, och dialog och uttryck orealistiska. Sa folk "kör till" och "ha sex" på 900-talet? Osannolikt.

 4. Ett nytt mästerverk
  Svennis, 15 juni 2022

  Follett håller alltid en oerhört hög klass på dessa historiska mästerverk i Katedralserien
  och så även denna gång. Trots det stora sidantalet känns boken hela tiden spännande tack vare huvudpersonens karaktär. Ett gott råd - läs den här boken!

 5. Återigen en Follett i världsklass!
  Peter , 26 februari 2022

  Fantastiskt som vanligt. Går inte släppa denna boken när man väl börjat läsa!
  Lika bra som de övriga i katedralserien.

 6. Kvalitet!!
  Leeehaaane, 5 oktober 2021

  En bok man bara vill ha mer av. Lika bra som " katedral romanerna " Historisk roman med härligt språk och tydliga karaktärer.

 7. En otrolig historia!
  Magnus Johansson, 13 juli 2021

  Spännande från början till slut. Gick inte att lägga ifrån sig. Hoppas det kommer fler liknande framöver för det blir tomt när man läst klart!

 8. Ken follett
  Molly, 18 maj 2021

  Fast i berättelsen från första sidorna. Spännande o lättläst. Rekommenderas varmt. Läst tidigare släppta 3 böcker i hans katedralsserie som utspelas efter denna. Fastnat för samtliga

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Ken Follett