De osannolika systrarna Mitford (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2002-09-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag AB
Medarbetare
Nord, Kerstin (form)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
205 x 160 x 25 mm
Vikt
525 g
SAB
Ldz Mitford
ISBN
9789100580322
De osannolika systrarna Mitford (inbunden)

De osannolika systrarna Mitford

En sannsaga

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2002-09-01

Slutsåld

Nancy var äldst av de sex systrarna Mitford. Och mest berömd. Hon skrev bestsellers. Baserade på sin egen uppväxt på gods och gårdar i the Cotswolds. Pamela gjorde föga väsen av sig. Diana var den svindlande vackra och begåvade. Onkel Winston Churchills och Adolf Hitlers särskilda favorit. Den engelska fascismens First Lady. Mor till Trustorhärvans lord Moyne. Unity var rabiat nazist, dyrkade Hitler. Jessica i sin tur blev en glödande kommunist. Deborah, den yngsta, styr på godset Chatsworth som hertiginna av Devonshire. Om dessa systrar har spaltmil skrivits. Och skrivs ännu.

Cecilia Hagen började läsa allt hon kom över och var snart fast. Så till den grad att hon rest runt i deras spår, intervjuat närstående och träffat de två som är i livet, Deborah och så Diana. Som vidhöll att Hitler, det var en mycket charmerande herre.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De osannolika systrarna Mitford. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Teparty på engelska landsbygden
    Jill, 24 april 2003

    Det kändes lite som att sätta sig ner tillsammans med Cecilia Hagen för en kopp afternoon tea. Att höra hennes beskrivningar om systrarna Mitford och deras livsöden både fascinerar och förfasar. Hur sex syskon kan bli så olika och hur någon vettig människa kan se upp till Hitler efter allt han gjort. En lättläst bok med allvarligt innehåll. Bilder som visar systrarnas framfart och historier om Hagens självupplevda möten finns också med och de hjälper till att skapa helheltsbilden av en familj som inte riktigt var som alla andra...

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om De osannolika systrarna Mitford

Övrig information

Lord och lady Redesdale, ett typiskt engelskt lantadelspar, hade sju barn. Sex av dem var flickor. Som med tiden skulle komma att bli de osannolikt anmärkningsvärda systrarna Mitford. Om dessa systrar har hyllkilometer och spaltmil skrivits.

Nancy var äldst och mest berömd. Hon skrev bestsellers baserade på sin egen uppväxt på gods och gårdar i the Cotswolds. Pamela var den som gjorde minst väsen av sig, hästar och hundar blev hennes liv. Diana var den svindlande vackra och begåvade. Onkel Winston Churchills och Adolf Hitlers särskilda favorit. Den engelska fascismens First Lady. Och mor till Trustorhärvans Lord Moyne. Unity var rabiat nazist och dyrkade Hitler. Jessica i sin tur blev en lika glödande kommunist. Deborah den yngsta, gifte sig med hertigen av Devonshire. I dag bebor och driver hon slottet Chatsworth, ett av britternas mest populära utflyktsmål. Om dessa systrar har hyllkilometer och spaltmil skrivits. Engelsmännen tycks aldrig få nog av dem.

Cecilia Hagen började gräva i tidningsbuntar och leta i bokhyllor och var snart fast. Så till den grad att hon reste runt i deras spår, intervjuade närstående och till slut fick träffa de båda som fortfarande var i livet, Deborah och så Diana. Som vidhöll att Hitler, det var en mycket charmerande herre.