Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
AB POD
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2013-10-25
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
357 g
SAB
Hc
ISBN
9789101002007

För Lydia

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-10-25
220
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
För Lydia är Hjalmar Söderbergs klassiska kärleksroman Den allvarsamma leken berättad på nytt. Huvudpersonerna heter fortfarande Lydia Stille och Arvid Stjärnblom och nu liksom då är det i ett kärleksfullt tecknat Stockholm som berättelsen utspelas. Men handlingen har flyttats framåt i tiden och synvinkeln är en annan: denna gång är det med Lydias ögon vi följer hennes och Arvids uppslitande balansakt mellan förälskelse, otrohet och svartsjuka. Gun-Britt Sundström - även känd för romanen Maken - har med För Lydia tecknat ett annorlunda porträtt av en kvinna som av många uppfattats som en typisk "femme fatale", trolös, egoistisk och nyckfull. Det nya perspektivet gör det lättare för läsaren att förstå Lydias situation samtidigt som själva händelseförloppet är detsamma som i Söderbergs roman. Och liksom i förlagan har den tidlösa kärlekshistorien en säregen förmåga att fängsla läsaren. För Lydia gavs ut första gången 1973 och är i dag en modern klassiker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. För Lydia
  2. +
  3. För Lydia

De som köpt den här boken har ofta också köpt För Lydia av Gun-Britt Sundström (pocket).

Köp båda 2 för 309 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av För Lydia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Relationsdrama ur kvinnans synvinkel
    Lena Asker Arnason, 31 mars 2014

    Det var intressant att få Lydias perspektiv på den klassiska kärlekshistorien om Lydia och Arvid som i mitt tycke är något av det bästa Hjalmar Söderberg skrev. Jag kanske inte helt förstår Lydias handlingssätt men jag förstod inte heller Arvids i "Den allvarsamma leken". Lydia är lite märkligt distanserad när hon beskriver sina handlingar. Man känner tydligt igen detta förhållningssätt från "Maken", Gun-Britt Sundströms andra kända relationsroman och båda dessa böcker är tydligt präglade av ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gun-Britt Sundström