Extremt högt och otroligt nära (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2012-02-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Hans-Jacob Nilsson
Originaltitel
Extremely loud and incredibly close
Dimensioner
177 x 110 x 23 mm
Vikt
220 g
SAB
Hce
ISBN
9789113044453
Extremt högt och otroligt nära (pocket)

Extremt högt och otroligt nära

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2012-02-15

Slutsåld

Oskar Schell, 9 år, är uppfinnare, frankofil, origamist, datakonsult, smyckesdesigner och amatörarkeolog. Dessutom spelar han väldigt gärna tamburin och korresponderar med Stephen Hawking och Ringo Starr.
Morgonen den elfte september befann sig hans pappa högst upp i World Trade Center. Ibland plockar Oskar fram telefonsvararen med pappas sista meddelande som han gömt undan för sin mamma.

I en garderob hittar Oskar en vas med ett mystiskt kuvert i. Det står Black (med röd penna) på kuvertet, och i det ligger en nyckel. Han tror att det kan vara en viktig ledtråd i en av de lekar hans pappa brukade arrangera. Därför bestämmer han sig för att tillsammans med en 103 år gammal krigsreporter söka upp varenda en av de 472 Black - från Aaron till Zyna - som bo i New York, och ta reda på vart nyckeln går och vem denna Black är som kanske kände hans pappa.

En ovanligt lekfull, varm, rörande och filosofisk roman om förlust och sorg - och om kärlek.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Extremt högt och otroligt nära. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En av de bästa böcker jag någonsin har läst! Vanligen...
    Katarina, 3 september 2013

    En av de bästa böcker jag någonsin har läst! Vanligen lämnar jag vidare romaner till vänner när jag läst ut dem istället för att spara dem i bokhyllan. Men denna lånar jag inte ens ut (men tipsar alla om). Den är full med understrykningar och hundöron för att kunna hitta tillbaka till de mest fantastiska styckena som är fulla av kloka ord och tankar som tvingar en att kasta ens tankevärd upp och ned. Ett problem jag upptäckt när jag tipsar om denna bok är att den inte låter så spännande när m... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jonathan Safran Foer