Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2022-04-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
180 x 110 x 16 mm
Vikt
130 g
SAB
Hc
ISBN
9789113119458

Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2022-04-13
89
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Cyanidmordet", "kulturkvinnan", "svarta änkan". När en kvinna åtalades för att ha förgiftat sin fästman skrev kvällstidningarna spaltmeter. Ingredienser som kärlek, svek, pengar och lögner väckte intresse och förfäran. Advokat Thomas Bodström som företrädde offrets familj berättar nu den häpnadsväckande historien bakom fallet.

Den 17 februari 2018 larmas 112 till ett fritidshus utanför Norrtälje, men livet går inte att rädda på den 57-årige Ove Dolk. Hans fästmö förklarar att Ove hade problem med hjärtat och alkoholen, och hans död konstateras ha naturliga orsaker. Men en person reagerar på fästmöns uppgifter: Oves dotter, Loise. Och när polisen inte gör några ansatser att undersöka dödsfallet inleder hon en egen kamp för sanningen.

Det var under ett restaurangbesök på Kungsholmen som Ove träffade kvinnan som stod vid hans sida när han dog. Vad hände under det år då Ove och kvinnan var tillsammans? Genom intervjuer med familj, vänner och poliser tecknar Thomas Bodström en bild av relationen, av Loise Dolks kamp och av rättegången. Utan Loises insatser hade mordet troligen aldrig upptäckts. En mördare hade gått fri och en ny man hade sannolikt svävat i livsfara.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje
  2. +
  3. Fädernas missgärningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fädernas missgärningar av Åsa Larsson (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hemsk verklighet
    Ann-Britt Nylander, 14 juli 2022

    Mycket bra bok om något fruktansvärt som hänt i verkligheten. En bok man inte kan släppa trots all ondska som framkommer.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Thomas Bodström