Med ett hjärta som en afghansk moder (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2025-02-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
SAB
Koal
ISBN
9789127142350

Med ett hjärta som en afghansk moder

Inbunden,  Svenska, 2025-02-07
229
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
När talibanerna tog tillbaka makten i augusti 2021 var den stora frågan: vad händer med kvinnorna? Skulle de tvingas tillbaka till förtrycket utan skolor, arbete och våld som under talibanernas förra regim 19962001? Kommer det att vara möjligt att tysta den generation som vuxit fram efter 2001 och fått ta del av utbildning, media och internet?

Journalisten Terese Cristiansson flyttade till Kabul 2009 och bodde där i tre år. Därefter har hon återvänt flera gånger om året för att fortsätta rapportera, även efter talibanernas maktskifte.

I Med ett hjärta som en afghansk moder har hon sökt upp en handfull av de kvinnor som hon mött under årens rapportering, som själva berättar vad som hänt i deras liv. Hur de har påverkats av kriget som söndrat landet, moderniseringen och talibanövertagandet.

Hon följer talibanernas fruar, flickor som varit bortbytta som handelsvaror och kvinnor som arbetat i rättsväsendet. En del har tvingats lämna sitt land, andra lever kvar. Alla har på olika sätt påverkat hennes eget sätt att identifiera sig som kvinna, mamma och krigsjournalist. Genom dessa kvinnors öde ses Afghanistans historia växa fram och hur ett tjugo år långt krig slutade precis där det började: med talibanerna vid makten.
Visa hela texten

Fler böcker av Terese Cristiansson