Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2018-10-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Lotta Riad
Originaltitel
Sexet et mensonges
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
308 g
SAB
Ohj
ISBN
9789127158825
Sex och lögner (inbunden)

Sex och lögner

Inbunden Svenska, 2018-10-13
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Efter sitt internationella genombrott med romanen Vaggvisa kommer nu Leïla Slimanis reportagebok Sex och lögner. Slimani reser runt i Marocko, det land hon växte upp i, och träffar kvinnor forskare, sociologer, journalister, helt vanliga människor - och pratar om de två roller som står till buds för kvinnor: oskuld eller hustru.

"Jag ville ge kvinnorna ordet. Patriarkatet har ju använt skam som ett verktyg för social kontroll, vilket isolerade kvinnorna som inte ens talade med varandra. De bevarade hemligheter som förtärde dem. Jag ville säga: gör tvärtom! När kvinnor börjar säga jag återtar de makten över sina liv."

För boken, som utkom i Frankrike 2017, har Leïla Slimani mött kritik och angrepp från två håll. Dels från islamister och andra i Marocko som anklagar henne för att vilja göra landet till "en enda stor bordell". Dels från den akademiska världen i Frankrike som tycker att hon reproducerar klichéer om den "orientaliske mannen". På kritiken svarar hon att hon talar för alla de kvinnor som sitter fängslade i Marocko för att ha haft sex före äktenskapet eller för att ha gjort abort.

Sex och lögner är en stark och insiktsfull skildring av de lagar och sociala normer som begränsar kvinnors frihet och sätter ljuset på behovet av demokrati och jämställdhet i Marocko och övriga Mellanöstern.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sex och lögner
  2. +
  3. Guds olydiga revben

De som köpt den här boken har ofta också köpt Guds olydiga revben av Gunilla Thorgren (pocket).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Sex och lögner