Där livet är fullkomligt (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-05-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Johanna Hedenberg
Originaltitel
Da dove la vita é perfetta
Dimensioner
180 x 110 x 23 mm
Vikt
208 g
SAB
Hce
ISBN
9789127168367
Där livet är fullkomligt (pocket)

Där livet är fullkomligt

(19 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2020-05-08
69
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
"en läsupplevelse om klass, könsroller och adoption som rör sig i samma miljöer som oförglömliga debuten Stål"
Bäst just nu, M-magasin

Hennes prosa - mästerligt överförd till svenska av Johanna Hedenberg - är så detaljrikt beskrivande och känslostark att det inte går att värja sig mot den. Avallone låter osynliga trådar löpa mellan romanens olika gestalter: deras öden flätas samman på sätt som framhäver kontrasterna i det liv en rik medelklass och en allt mer utarmad arbetarklass lever i Italien idag. Med Där livet är fullkomligt tar författaren stort steg framåt i sitt författarskap.
Svenska Dagbladet

Silvia Avallone är en skarp och salt samhällskritiker // språket är klart, kraftfullt, fränt och humoristiskt och dialogen skickligt avlyssnad
Dagens Nyheter

Omöjligt att inte jämföra Silvia Avallone med Elena Ferrante /../ det är verkligen en roman om de stora livsfrågorna, som påminner om att även de som på ytan har det bättre ställt kanske inte heller når det där "fullkomliga livet".
P1 Kultur

Silvia Avallone är den italienska författare som de senaste åren fått störst genomslag internationellt vid sidan av Elena Ferrante. Stål blev en makalös succé i Sverige och har sålt i över 75 000 exemplar.

Den nya romanen, Där livet är fullkomligt, rör sig i samma värld som debuten Stål: i det andra Italien, i arbetarklassens hyreskaserner och utforskar frågor om identitet och möjligheten att välja sitt liv som ung kvinna i dagens Italien.

Där livet är fullkomligt följer nio månader i sjuttonåriga Adeles liv i höghusområdet Villaggio Labriola, utanför Bologna. Adele blir gravid med den småkriminelle pojkvännen Manuel och våndas över beslutet om hon ska behålla barnet eller adoptera bort det. Ska hon ge barnet, och sig själv, en möjlighet att komma bort från förorten, till ett bättre liv?

Parallellt får vi följa akademikerparet Dora och Fabio i den välmående universitetsstaden Bologna. Deras relation är låst av de misslyckade försöken att få barn och ett uppbrott kommer allt närmare. När de till slut ger upp sina försök och ansöker om att bli adoptivföräldrar tänds hoppet på nytt.

Silvia Avallone har i Där livet är fullkomligt skrivit ännu en klarsynt skildring av samtidens Italien. Ett Italien där klassklyftorna är avgrundsdjupa och könsrollerna bergfasta.

Avallone visar oss ett annat Italien - och inte bara det, hon berättar om en klasstillhörighet som sällan på ett så rättframt sätt får ta plats i populärkulturen.
Dala-Demokraten

Avallones teman gör henne fortfarande till en ytterst lockande samtidsskildrare
Sydsvenskan

i det Italien Avallone frambesvärjer med sin samtidigt muskulösa och gråmelerade prosa har klassklyftorna blivit förkastningssprickor och förlusten av framtiden dränerat också nuet på verklighet.
Aftonbladet

Är det då möjligt att göra sig fri från villkoren, lämna sin klass, sin värld? Silvia Avallones svar är ett entydigt nej - men att berätta om det, att berätta om drömmen att slå sig fri är inte bara möjligt, det är konstens förpliktelse att överskrida verkligheten utan att överge den.
Aftonbladet

I nya Där livet är fullkomligt fördjupas bilden av västvärldens största lögn: den om varje individs möjlighet att omstöpa sitt liv.
Expressen

Avallone ställer frågor om identitet och om vilka möjligheter en ung kvinna i Italien idag har att välja sitt eget liv. Där livet är fullkomligt är på många sätt en mörk och förtvivlad men ändå utsökt vacker historia om livets grymhet, smärta och nederlag, där den utsatta människan inte ges mycket hopp.
Skånska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Där livet är fullkomligt
  2. +
  3. Stål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stål av Silvia Avallone (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Där livet är fullkomligt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Familje drama i nutid
    Werner , 25 januari 2021

    En intressant nutida italiensk handling som är detaljrik och spännande. Ger en inblick i det fattiga Italien liksom klasskillnader i ett modernt stadsliv.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Silvia Avallone