Lyckans verktyg : en vetenskaplig guide till lycka (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2009-11-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Johan Nilsson
Dimensioner
179 x 109 x 20 mm
Vikt
200 g
SAB
Dokb
ISBN
9789127419230

Lyckans verktyg : en vetenskaplig guide till lycka

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2009-11-23

Slutsåld

Om jag gick ner i vikt, träffade en fantastisk man, fick barn, köpte en ny bil och vann en miljon, visst skulle jag bli lyckligare då?
Det stämmer, men bara lite lyckligare en kort tid och inte mycket lyckligare på lång sikt.

Sonja Lyubomirsky har under många år forskat på vad som verkligen gör oss lyckliga. Hennes grundtes är att 50 procent av vår förmåga till lycka är genetiskt bestämd (vi föds med en viss grundnivå eller bas för lycka), 10 procent beror på omständigheter och slump (partner, ekonomi etcetera) och 40 procent kan man påverka själv.

Det här är både en självhjälpsbok och en populärvetenskaplig presentation av den senaste lyckoforskningen. Boken innehåller ett flertal frågeformulär och ger genomgående konkreta förslag på vad du kan göra för att bli lyckligare.

Sonja Lyubomirsky är professor i psykologi vid UCLA, Riverside. Hon har tidigare studerat vid Harvard och doktorerade i socialpsykologi vid Stanforduniversitetet. Sonja Lyubomirsky har länge varit en av de ledande inom forskningen kring vad som gör människor lyckliga. I Lyckans verktyg sammanfattar hon lättillgängligt och pedagogiskt sin egen och andras forskning i ämnet.

Originaltitel: The how of happiness: A scientific approach to getting the life you want

Översättning Johan Nilsson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lyckans verktyg : en vetenskaplig guide till lycka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En mycket vetenskapligt förankrad bok om hur man kan...
    Linnéa Kjellberg, 17 april 2013

    En mycket vetenskapligt förankrad bok om hur man kan ändra sin syn på olika saker och därmed uppleva sig som nöjdare/lyckligare. Har gett bort den till flera vänner i present.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sonja Lyubomirsky