Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Matematik 5000
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2013-06-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Lundbom, Åsa (form)
Dimensioner
235 x 195 x 16 mm
Vikt
770 g
ISBN
9789127435049
Matematik 5000 Kurs 2bc Vux Lärobok (häftad)

Matematik 5000 Kurs 2bc Vux Lärobok

(40 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad Svenska, 2013-06-07
459
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vilket arbetssätt föredrar du?

Matematik 5000 är ett läromedel som ger dina elever bästa möjliga förutsättningar för att nå sina mål, oavsett om ni väljer att jobba med tryckta eller digitala läromedel.

Matematik 5000 ger eleverna mycket goda möjligheter att utveckla alla förmågor och samtidigt nå kunskapsmålen tack vare en stor variation av arbetssätt, frågeställningar och uppgiftstyper.
Gör det lätt att variera undervisningen

I Matematik 5000:s läroböcker finns några återkommande inslag:

* Aktiviteter
* Blandade övningar
* Appendixet "Förmågor och bedömning" till Blandade övningar, i boken och/eller på webben
* Historik
* Repetition
* Teman
* Svar, ledtrådar och lösningar
* Problemlösning
* Kan du det här?

Lärarhandledningar som stöttar

I lärarhandledningarna finns stöd till lärobokens alla aktiviteter i form av didaktiska kommentarer, svar samt information om materiel och genomförande. Dessutom finns kopieringsunderlag med ytterligare Aktiviteter, Träna mera och Teman samt Uppgiftsbanker.

Uppgiftsbankerna innehåller övningar som kan användas som underlag vid provkonstruktion. De är kategoriserade efter de förmågor som eleverna förväntas redovisa i sina lösningar. Till samtliga uppgifter ges svar och ofta också kommentarer eller lösningar. Lärarhandledningarna är digitala och finns som 12-månaders licenser.
Programanpassat innehåll

I Matematik 5000 har samtliga böcker fokus på att knyta an exempel och övningar till programmens karaktärsämnen.
Vilka komponenter ska du välja?

Böckerna för de olika programmen är uppdelade i färger enligt nedan:
Röd respektive Gul serie

Röd och Gul serie för yrkesprogrammen samt introduktionsprogrammen följer kurs a-spåret. För kurs 1 finns två olika läroböcker för yrkesprogrammen: Kurs 1a Röd för de serviceinriktade yrkesprogrammen samt Kurs 1a Gul för de tekniskt inriktade yrkesprogrammen. För kurs 2a finns Kurs 2a Röd & Gul lärobok.

Studiestöd på modersmål
Till Röd 1a finns det studiestöd på modersmål som riktar sig till nyanlända elever och elever som endast har nybörjarkunskaper i svenska. Det består av en studiehandledning i ljudboksform kopplat läromedlet. Studiestödet är på elevens modersmål och hjälper eleven tillgodogöra sig lärobokens innehåll.
Grön serie

Grön serie för SA, EK, ES, HU och VUX tar upp samhällsvetenskapliga och ekonomiska frågeställningar och följer kurs b-spåret.
Blå serie

Blå serie för NA, TE samt Basåret är inriktad mot naturvetenskapliga och tekniska frågeställningar och följer kurs c-spåret.
Basböcker på grundläggande nivå

Till Kurs 1a Röd och Kurs 1a Gul finns även två parallella basböcker, Kurs 1a Röd Bas respektive Kurs 1a Gul Bas. Basböckerna är nedkortade versioner av de ordinarie läroböckerna och är avsedda för elever som behöver en tydligare framställning med fokus på kursens grundläggande matematik. Kurs 1a Röd Bas kan med fördel också användas på introduktionsprogrammen.
För VUX

VUX-böckerna täcker in både b- och c-spåret i matematik Kurs 13. Böckerna uppmuntrar till många gemensamma aktiviteter och diskussioner. Samtidigt har de fokus på att eleverna själva ska kunna värdera, bedöma och testa sina kunskaper som t.ex. i Kan du det här?, Diagnos och Repetition. Extra diagnoser ges också i anslutning till avsnittet Repetition. Dessutom har Svar, ledtrådar och lösningar utökats med fler ledtrådar och lösningar jämfört med gymnasieböckerna.
För Basåret

För naturvetenskapligt och tekniskt basår finns nu boken Kurs 3c Basåret. Den här boken riktar sig till elever som har läst a- eller b-spåret t.o.m. kurs 2 och nu vill fortsätta med c-spåret. Boken repeterar främst algebra-, geometri- samt funktionsinnehållet och kompletterar c-spåret upp till och med kurs 3c, så att man enkelt kan fortsätta med Kurs 4 Blå lärobok.
Breddning/Matematik specialisering

B
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Matematik 5000 Kurs 2bc Vux Lärobok
 2. +
 3. Matematik 5000 Kurs 1bc Vux Lärobok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematik 5000 Kurs 1bc Vux Lärobok av Lena Alfredsson, Kajsa Bråting, Patrik Erixon, Hans Heikne (häftad).

Köp båda 2 för 918 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Matematik 5000 Kurs 2bc Vux Lärobok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra men lite dyr
  Stina, 4 november 2017

  Matteböcker skiljer sig väl kanske inte jättemycket från varandra men den här var bra. Upplägget är pedagogiskt med förklaringar och övningsuppgifter på olika nivåer.
  Jag har haft stor nytta av den när jag har repat matten inför högskoleprovet. Håller vad den lovar!

 2. Fantastisk
  Derohe Pilemgyan, 6 mars 2017

  Jag kan se hur man kan använda matematiken praktisk i livet.
  Eftersom jag fick min utbildning i utomland matematiken var ett jobbigt ämne som jag tyckte inte om trots att jag var jättebra i. Men efter 30 år jag ser den här boken fantastisk och jag vill läsa hela boken kanske i en väcka.
  Tack för er.

 3. Mycket bra
  Sandra Gustafsson, 17 september 2016

  En toppenbok att använda för att lära sig matte eller, som i mitt fall, att repetera matte. Ett litet minus för att den är lite tråkig (som alla matteböcker) men många plus för pedagogik och bra och många uppgifter! :)

 4. Bra bok
  Björn Franzén, 14 januari 2016

  Använde boken för att repetera inför högskoleprovet (ett par år sen jag gick i gymnasiet) och tyckte på det hela att den var bra. Pedagogisk, bra förklarande text. Om något kanske lite tråkig, men vilken mattebok är inte det liksom. Rekommenderas.

 5. Saknade sidor på min bok
  Maria Vianey Ortiz Parra, 24 november 2014

  min bok har sakna en del av kp 3.3 och kp 4.1 och 4.2 saknar sidorna från 193 hoppar över till sidan 226. Jag hade inte märkt tills när läraren gick genom dem kapitel på lektionen då fanns jag inte de sidorna. Så att rekommenderar att det är viktigt att ha koll på att boken har alla kapitel, men boken är bra. Felen är bara att den saknade sidorna på min bok.

 6. Bra matematik bok för ungdom vuxen
  Anna-Lena Johansson, 9 september 2014

  Boken innehåller tydliga förklaringar och många bra exempel och tal att räkna med. En mycket användbar bok för ungdom och vuxen studier.

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Matematik 5000 Kurs 2bc Vux Lärobok