Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
58
Utgivningsdatum
2016-07-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
212 x 165 x 10 mm
Vikt
230 g
SAB
Em.01
ISBN
9789127446250
Handbok för en giftfri förskola

Handbok för en giftfri förskola

Spiral Svenska, 2016-07-08
340
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Handbok för en giftfri förskola

Vi omges av kemikalier i vår vardag, både nyttiga och skadliga. Särskilt utsatta för skadliga ämnen är barnen deras inre organ är under utveckling, de vistas stor del av sin tid på golvet nära damm där många kemikalier ansamlas och de stoppar gärna saker och fingrar i munnen.

En giftfri förskola kan inte skapas över en natt men vi kan ganska enkelt minska mängden skadliga kemikalier i barns vardag.

Handbok för en giftfri förskola vänder sig till alla yrkesverksamma inom förskolan. Den ger handfasta råd för hur vägen mot en giftfri förskola kan se ut. En bra strategi är att börja fokusera på de områden som lättast ger störst effekt. Förslagen på åtgärder i boken är därför indelade i tre nivåer beroende på resurser och engagemang. Åtgärderna är överskådligt organiserade i kategorier. I materialet ingår diskussionsfrågor och kopieringsunderlag. Dessa finns även som nedladdningsbara PDF: er.Anne Lagerqvist har doktorerat inom miljötoxikologi och intresserar sig för hur skadliga ämnen i vår omgivning påverkar oss och vad vi kan göra åt problemen. Hon har tidigare arbetat med Regeringsuppdraget Giftfri förskola och arbetar nu med projektet Kemikaliesmart förskola på Miljöförvaltningen i Stockholms stad. Hon har tidigare skrivit boken Handla rätt för en giftfri barndom.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok för en giftfri förskola
 2. +
 3. Ett hem av solsken : Disa Beijer och barnträdgården som arena för socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett hem av solsken : Disa Beijer och barnträdgå... av Gunilla Halldén (inbunden).

Köp båda 2 för 579 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av Anne Lagerqvist

 • Handla rätt för en giftfri barndom

  Anne Lagerqvist, Christine Ribbing, Karin Wallis

  Den viktigaste lilla investeringen du kommer att göra i ditt barn. Halva boken reder ut problemet med gifter i din vardag, andra halvan hjälper dig att göra något åt det. Ditt hem är fullt av osynliga kemikalier, och de produkter som du dagligen u...