Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
58
Utgivningsdatum
2016-07-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
212 x 165 x 10 mm
Vikt
230 g
SAB
Em.01
ISBN
9789127446250
Handbok för en giftfri förskola

Handbok för en giftfri förskola

Spiral Svenska, 2016-07-08
349
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Handbok för en giftfri förskola

Vi omges av kemikalier i vår vardag, både nyttiga och skadliga. Särskilt utsatta för skadliga ämnen är barnen deras inre organ är under utveckling, de vistas stor del av sin tid på golvet nära damm där många kemikalier ansamlas och de stoppar gärna saker och fingrar i munnen.

En giftfri förskola kan inte skapas över en natt men vi kan ganska enkelt minska mängden skadliga kemikalier i barns vardag.

Handbok för en giftfri förskola vänder sig till alla yrkesverksamma inom förskolan. Den ger handfasta råd för hur vägen mot en giftfri förskola kan se ut. En bra strategi är att börja fokusera på de områden som lättast ger störst effekt. Förslagen på åtgärder i boken är därför indelade i tre nivåer beroende på resurser och engagemang. Åtgärderna är överskådligt organiserade i kategorier. I materialet ingår diskussionsfrågor och kopieringsunderlag. Dessa finns även som nedladdningsbara PDF: er.Anne Lagerqvist har doktorerat inom miljötoxikologi och intresserar sig för hur skadliga ämnen i vår omgivning påverkar oss och vad vi kan göra åt problemen. Hon har tidigare arbetat med Regeringsuppdraget Giftfri förskola och arbetar nu med projektet Kemikaliesmart förskola på Miljöförvaltningen i Stockholms stad. Hon har tidigare skrivit boken Handla rätt för en giftfri barndom.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handbok för en giftfri förskola
  2. +
  3. Rum, barn och pedagoger : om möjligheter och begränsningar för lek, kreativitet och förhandlingar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rum, barn och pedagoger : om möjligheter och be... av Sofia Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 624 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av Anne Lagerqvist

Bloggat om Handbok för en giftfri förskola