Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Fixa svenskan
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2019-06-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
210 x 150 x 30 mm
Vikt
345 g
SAB
Fc
ISBN
9789127457256

Fixa svenskan 1

Häftad,  Svenska, 2019-06-04
573
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.

Kompletta kursböcker

Kursböckerna lotsar eleverna genom litterära teman och motiv, litterär analys, språkvetenskapliga frågor och muntlig och skriftlig framställning i olika genrer - allt på ett sätt som är både stöttande och fördjupande.

Arbetsgången i Fixa svenskan är tydlig och innehållet varierat och engagerande. Serien utmanar och utvecklar eleven med flera olika typer av uppgifter.

Uppslaget

Längst bak i respektive bok finns en matnyttig uppslagsdel med bland annat litteraturvetenskapliga begrepp, språkriktighet, referatteknik och källhantering.

Fixa svenskan 1

I Fixa svenskan 1 får eleven möta tre centrala litterära motiv: I gränslandet, Det galna geniet och Triangeldramat. Motiv, berättarteknik och stildrag presenteras med hjälp av mönstertexter i olika genrer, från olika tider och olika delar av världen, t.ex. Pojkarna av Jessica Schiefauer, Mary Shelleys Frankenstein och Fröken Julie av August Strindberg.

Genom att få kunskap om hur språk och språkbruk varierar kan eleverna bli medvetna om sitt eget och andras språk och attityder till språklig variation. Fixa svenskan 1 innehåller flera kapitel om språksociologi.

För att eleven ska bli genremedveten presenteras mönstertexter och typiska drag för olika genrer. Fokus ligger på syfte, uppbyggnad, språkliga drag och kommunikationssituation. Genrekunskapen ger verktygen för att skriva rätt text vid rätt tillfälle. I Fixa svenskan 1 får eleven bland anna möta debattartiklar, informerande tal, argumenterande tal och litterära analyser. Längst bak finns en uppslagsdel med bland annat litteraturvetenskapliga begrepp, språkriktighet, textanalys, referatteknik och källhänvisningar.

Extramaterial och Digitalbok

Fixa svenskan fortsätter på webben! Till grammatikavsnittet i Fixa svenskan 2 finns det webbövningar. Digitalboken är en kopia av den tryckta boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fixa svenskan 1
  2. +
  3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 722 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna