Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
464
Utgivningsdatum
2019-12-10
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 170 x 23 mm
Vikt
884 g
SAB
Fc
ISBN
9789127457263
Fixa svenskan 2 (häftad)

Fixa svenskan 2

Häftad Svenska, 2019-12-10
539
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
I varje kapitel finns uppgifter som utvecklar läsförståelse och ordförståelse, diskussionsfrågor samt undersökande och kreativa uppgifter. Kapitlen avslutas med examinerande uppgifter.
Fixa svenskan 2

I Fixa svenskan 2 presenteras de litteraturhistoriska epokerna och ett antal skönlitterära texter som visar hur idéer och tankar som funnits i samhället har speglat sig i litteraturen. Eleven får även reflektera över hur läsarna har påverkats av författarnas förmåga att gestalta nya idéer.

De språkvetenskapliga kapitlen fokuserar på Sverige som ett mångspråkigt samhälle och på språksituationen i Sverige och Norden. Här finns även ett kapitel om språk och makt.

Språkets beståndsdelar, från sats till fonem, beskrivs i grammatiken. I Fixa svenskan 2 finns ett gediget avsnitt om språkets uppbyggnad och hur de olika nivåerna samspelar.

Fixa svenskan 2 fortsätter att bygga upp elevens genremedvetenhet. Här presenteras bland annat essäer, reportage, utredande tal och litteraturhistoriska analyser
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fixa svenskan 2
  2. +
  3. Fixa grammatiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fixa grammatiken av Ann-Sofie Lindholm, Pär Sahlin, Helga Stensson (häftad).

Köp båda 2 för 778 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna