Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
464
Utgivningsdatum
2019-12-10
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 170 x 23 mm
Vikt
884 g
SAB
Fc
ISBN
9789127457263

Fixa svenskan 2

Häftad,  Svenska, 2019-12-10
573
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.

Kompletta kursböcker

Kursböckerna lotsar eleverna genom litterära teman och motiv, litterär analys, språkvetenskapliga frågor och muntlig och skriftlig framställning i olika genrer - allt på ett sätt som är både stöttande och fördjupande.

Arbetsgången i Fixa svenskan är tydlig och innehållet varierat och engagerande. Serien utmanar och utvecklar eleven med flera olika typer av uppgifter.

Uppslaget

Längst bak i respektive bok finns en matnyttig uppslagsdel med bland annat litteraturvetenskapliga begrepp, språkriktighet, referatteknik och källhantering.

Fixa svenskan 2

I Fixa svenskan 2 presenteras de litteraturhistoriska epokerna och ett antal skönlitterära texter som visar hur idéer och tankar som funnits i samhället har speglat sig i litteraturen. Eleven får även reflektera över hur läsarna har påverkats av författarnas förmåga att gestalta nya idéer.

De språkvetenskapliga kapitlen fokuserar på Sverige som ett mångspråkigt samhälle och på språksituationen i Sverige och Norden. Här finns även ett kapitel om språk och makt.

Språkets beståndsdelar, från sats till fonem, beskrivs i grammatiken. I Fixa svenskan 2 finns ett gediget avsnitt om språkets uppbyggnad och hur de olika nivåerna samspelar.

Fixa svenskan 2 fortsätter att bygga upp elevens genremedvetenhet. Här presenteras bland annat essäer, reportage, utredande tal och litteraturhistoriska analyser

Extramaterial och Digitalbok

Fixa svenskan fortsätter på webben! Till grammatikavsnittet i Fixa svenskan 2 finns det webbövningar. Digitalboken är en kopia av den tryckta boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fixa svenskan 2
  2. +
  3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 622 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna