Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
387
Utgivningsdatum
2020-05-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 170 x 19 mm
Vikt
734 g
SAB
Fc
ISBN
9789127457270

Fixa svenskan 3

Häftad,  Svenska, 2020-05-12
573
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.

Kompletta kursböcker

Kursböckerna lotsar eleverna genom litterära teman och motiv, litterär analys, språkvetenskapliga frågor och muntlig och skriftlig framställning i olika genrer - allt på ett sätt som är både stöttande och fördjupande.

Arbetsgången i Fixa svenskan är tydlig och innehållet varierat och engagerande. Serien utmanar och utvecklar eleven med flera olika typer av uppgifter.

Uppslaget

Längst bak i respektive bok finns en matnyttig uppslagsdel med bland annat litteraturvetenskapliga begrepp, språkriktighet, referatteknik och källhantering.

Fixa svenskan 3

I Fixa svenskan 3 får eleven möta skönlitteratur skriven på 1900-talet och fram till vår egen tid. Här introduceras några olika litteraturvetenskapliga analysperspektiv.

De språkvetenskapliga kapitlen handlar om svenskans plats i världen, språks släktskap och svenskans historia.

Både den muntliga och den skriftliga framställningen i Fixa svenskan 3 betonar det vetenskapliga arbetssättet. Bland de genrer som behandlas finns PM, vetenskapliga rapporter och retorikanalys.

Extramaterial och Digitalbok

Fixa svenskan fortsätter på webben! Till grammatikavsnittet i Fixa svenskan 2 finns det webbövningar. Digitalboken är en kopia av den tryckta boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fixa svenskan 3
  2. +
  3. Fixa grammatiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fixa grammatiken av Ann-Sofie Lindholm, Pär Sahlin, Helga Stensson (häftad).

Köp båda 2 för 876 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna