Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2023-05-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Linander, Ida (förf.) / Repka, Axel (förf.) / Kindstedt, Maria (förf.) / Summanen, Edward (red.) / Wurm, Matilda (red.)
Dimensioner
23 x 232 x 157 mm
Vikt
710 g
SAB
Ohjh
ISBN
9789127461703
Trans : fakta, forskning och erfarenheter (inbunden)

Trans : fakta, forskning och erfarenheter

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2023-05-08
276
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Hur är det att leva som transperson i Sverige i dag? Ges könsbekräftande vård lättvindigt eller får man tvärtom vänta alldeles för länge? På vilka sätt kan minoritetsstress påverka transpersoners hälsa?

Transfrågor syns alltmer i samhällsdebatten. Samtidigt är många osäkra på vad olika begrepp betyder, vad som är ett gott bemötande och hur livsvillkoren ser ut för transpersoner. Trans är en antologi som förmedlar forskning och kunskap på ett tillgängligt sätt, där ämnet också tillåts vara komplext. Korta intervjuer ger ytterligare inblick i olika erfarenheter.

Boken är skriven för alla som vill lära sig mer om transfrågor. Den ger även guidning och stöd för transpersoner och närstående.

Trans är skriven av flera av Sveriges mest kunniga inom området. Redaktörer är Edward Summanen, socionom och genusvetare som arbetat med hälsa för transpersoner sedan 2008, i dag verksam på Transammans - förbundet för transpersoner och närstående, samt Matilda Wurm, leg. psykolog, fil.dr inom hälsopsykologi och lektor i socialt arbete på Örebro universitet, som bland annat forskar och undervisar om hbtq-personers livsvillkor. Kapitelförfattare: Tove Lundberg, leg. psykolog och docent i psykologi. Anna Malmquist, leg. psykolog och docent i psykologi. Meg-John Barker, psykolog och fil.dr i psykologi. Ida Linander fil.dr i folkhälsa. Axel Repka, specialistläkare. Maria Kindstedt, leg. psykolog. Kapitlen av Meg-John Barker är översatta av Desirée Kellerman.Sagt om boken:

"Författarna, forskare och praktiker med spjutspetskompetens i transfrågor, guidar varsamt och pedagogiskt igenom skilda aspekter av området trans, avlivar myter och ger nya värdefulla perspektiv."
Jack Lukkerz, BTJ-häftet nr 11, 2023

"Om du jobbar inom vården, skolan eller är journalist - läs den här boken. Om du är transperson eller närstående - läs den här boken. Om du över huvud taget vistas i samhället och träffar människor ibland - läs den här boken. Din utökade kunskap och förståelse kan rädda liv."
Jenny Jägerfeld, leg. psykolog och författare

"Allt du behöver för att hänga med i nutidens diskussioner om transfrågor och samhällsinkludering. Smart, enkelt skriven med expertkunskap och bra begreppsdefinitioner."
Wibke Straube, forskare i genusvetenskap vid Karlstads universitet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trans : fakta, forskning och erfarenheter
  2. +
  3. En kvinnas själ

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kvinnas själ av Isabel Allende (pocket).

Köp båda 2 för 315 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »