På topplistor
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2023-12-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
200 x 125 x 9 mm
Vikt
178 g
SAB
Pud
ISBN
9789127467705
AI för nybörjare : Allt du behöver för att komma i gång med artificiell intelligens (häftad)

AI för nybörjare : Allt du behöver för att komma i gång med artificiell intelligens

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2023-12-07
119
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varför behöver du bli vass på att prompta? Vad innebär det att en chattbot börjar hallucinera? Och vilka yrken kommer sannolikt att tas över av AI i framtiden?

2019 kunde chattbottar knappt räkna till tio. 2023 klarade de juristernas examensprov med toppbetyg. Så, frågan är inte om utan hur AI kommer att påverka och förändra våra liv. För dig som ännu inte har satt dig in i den artificiella intelligensens svindlande värld finns nu en ovärderlig guide som på ett enkelt och tillgängligt sätt visar hur du direkt kommer i gång och kan börja använda AI. Steg för steg går författaren Johan Falk igenom vad AI är, vilka verktyg som finns och de risker du behöver ha koll på när det gäller användningen av artificiell intelligens. Boken AI för nybörjare ger dig:

• grundläggande introduktion till AI och hur den kan användas
• tips på AI-verktyg och konkreta instruktioner för hur du promptar effektivt
• inblick i hur AI kan påverka din yrkesroll och arbetsmarknaden i stort

Kunskap om AI kan inte bara förenkla din vardag, den är också nödvändig för att förstå vad denna hisnande teknikutveckling kan innebära på sikt.

Johan Falk är tidigare vetenskapsjournalist, lärare och webbutvecklare. Idag arbetar han med frågor om AI och utbildning på nationell nivå. Han har tidigare skrivit AI och skolan 1.0 (januari 2023) och AI och skolan 2.0 (juni 2023).

Se inslag i TV4 Nyhetsmorgon eller lyssna på ett inslag i Sveriges Radio P4 Stockholm där Johan Falk berättar om boken och vad man kan tänka på vad gäller AI.

Sagt om boken:

”I sista delen skriver Falk kort om historien bakom AI samt övergripande och tankeväckande om de stora framtidsfrågor som AI kanske kan komma att påverka, såsom arbetsmarknaden, spridning av desinformation och krigföring. Boken är en välskriven introduktion för teknikintresserade som vill lära sig hur man kan använda AI idag.”
/Nina Moritz, BTJ-häftet nr 1, 2024

"Boken AI för nybörjare av Johan Falk är en omfattande guide som syftar till att introducera läsare till världen av artificiell intelligens. Boken täcker en rad relevanta och aktuella AI-teman, inklusive hur AI-teknologi utvecklas och hur den påverkar olika yrkesroller och arbetsmarknaden.
Innehållet i AI för nybörjare inkluderar en grundläggande introduktion till AI, tips på AI-verktyg och instruktioner för effektiv användning (prompting). Falk diskuterar även hur AI kan påverka olika yrken och belyser de risker som är förknippade med AI-användning. Boken ger även en överblick över viktiga framtidsfrågor som AI kan komma att påverka, såsom arbetsmarknad, spridning av desinformation och krigföring."
/Danny Stacey, redaktör för nyhetsbrevet AI i utbildning
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. AI för nybörjare : Allt du behöver för att komma i gång med artificiell intelligens
  2. +
  3. Maskiner som tänker : algoritmernas hemligheter och vägen till artificiell intelligens

De som köpt den här boken har ofta också köpt Maskiner som tänker : algoritmernas hemligheter... av Inga Strümke (inbunden).

Köp båda 2 för 362 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Falk