Koda bus och dataspel! (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Spiral)
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
69
Utgivningsdatum
2016-08-26
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Crispin Ekström, Emilie (form)
Illustratör/Fotograf
Jennifer Nystedt
Dimensioner
220 x 230 x 10 mm
Vikt
407 g
SAB
uPubb
ISBN
9789129697995
Koda bus och dataspel! (häftad)

Koda bus och dataspel!

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-08-26

Slutsåld

I boken Bygg ditt eget dataspel! visade Måns Jonasson med enkla instruktioner och tydliga bilder hur man steg för steg kan just bygga sitt alldeles egna dataspel. Nu har det blivit dags att ta kodandet till nya nivåer!

Precis som i första boken utgår Koda bus och dataspel! från programmeringsspråket, Scratch, som skapats av MIT och är gratis att använda. I bokens tre projekt får vi lära oss att skapa egen musik, koda ett spökspel och inte minst att programmera ett tjuvlarm! Det är lätt att hänga med i instruktionerna, det är kreativt och framför allt är det väldigt roligt!

Måns Jonasson, född 1974, är en självlärd datanörd som startade Barnhack på sitt jobb på Internetstiftelsen i Sverige (IIS). Genom sina återkommande kurser har han delat sitt brinnande intresse för programmering och datorer med hundratals barn och unga. Böckerna i serien Programmera från Scratch lär barn och unga att enkelt göra sina egna dataspel och program.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Koda bus och dataspel!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas Varmt

  Denna fantastiska bokserie har fått min 10åriga dotter att vilja börja och fortsätta programmera. Språket Scratch är en bra början för barn att få in det som är viktigt i programmering. Själv började jag med TI-99 Basic en gång i tiden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Måns Jonasson

 • Framtidsboken : robotar, virtuella världar och insekter till middag

  Måns Jonasson

  Tänk dig att du har fått nya robot-armar som gör dig superstark. Eller opererat in en lins i ditt öga så att du kan se genom väggar och runt hörn! Det låter kanske otroligt, men i framtiden kan vi få mycket hjälp av tekniken i kroppen. Hur ser vär...

 • Das Zukunftsbuch

  Måns Jonasson

  Wie leben wir im Jahr 2070? Was essen wir? Und wie kommunizieren wir? Zukunftsprognosen sind ein Blick in die Glaskugel. Dabei kann es durchaus großen Spaß machen, sich auf eine gedankliche Zeitreise in die Zukunft zu begeben und sich zu überlegen...