Jag fixar middan! : 52 recept för unga kockar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2021-04-23
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Crispin Ekström, Emilie (form) / Pousette, Ulrika (foto)
Dimensioner
270 x 200 x 18 mm
Vikt
775 g
SAB
uQca
ISBN
9789129729771

Jag fixar middan! : 52 recept för unga kockar

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-04-23
238
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Jag fixar middan är en dröm jag har närt sedan länge och som är en del i allt jag gör - att få in barnen i köket. Med glädje och lust såklart, men kanske kan det börja med att man bestämmer att barn fixar middagen en dag i veckan.

Tänk er revolutionen. En dag i veckan är det barnen som lagar maten, i alla familjer i hela Sverige! Och varje gång de ställer sig vid grytorna så lär de sig något nytt. De lär sig experimentera med matvaror, att handla rätt, hantera råvaror på rätt sätt och att utforska sina smaksinnen. Dessutom lär de bli modigare och mer nyfikna, och få bättre självförtroende på kuppen.

Att kunna laga mat från grunden lär oss nämligen att uppskatta matens värde. Med riktiga kunskaper kan vi göra bättre val och bli mer kreativa. Matlagning är en oerhört stor och viktig del av livet, och att laga mat är ett sätt att visa omsorg, kärlek och uppmärksamhet. Det gör också att vi värnar om miljön, vår framtid och vår hälsa.

Jag fixar middan består av 52 recept - en dag i veckan året runt. Recepten är uppdelade efter säsong och mer än hälften av recepten är vegetariska eftersom det ingår i ett modernt miljötänk som känns relevant och viktigt i den tid vi lever i. Förutom rena recept finns det flera utbildande "skolor" för att ge mer trygghet i vid spisen. Hackskola, redskapsinformation, fiskskola och mycket annat.

Recepten är uppbyggda för ett mer effektivt och strukturerat sätt att laga mat. Man förbereder och preppar innan man sätter igång för att det ska bli mindre kaotiskt och för att göra det lättare för barnen att lyckas i köket.
/Johanna Westman
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag fixar middan! : 52 recept för unga kockar
 2. +
 3. Världens coolaste djur enligt Julia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världens coolaste djur enligt Julia av Julia Wiberg (inbunden).

Köp båda 2 för 297 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jag fixar middan! : 52 recept för unga kockar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Recept
  Eva Persson, 12 juli 2021

  Barnen tyckte det var konstig mat därför uppskattades inte boken. Beror säkert på vad barnen är vana vid att äta 😉 Mormors försök gick inte hem!

 2. Pedagogiskt och enkelt

  Gustav 11 år:
  Bra och enkel bok att läsa. Många bilder. Man förstår vad man ska göra och man blir sugen på att laga mat.

  AC (mamma):
  Boken har inspirerat Gustav och när han sett att vi haft mycket av någonting i kylen har han försökt matcha det med recept från boken. Kul att se. Boken har fina tydliga bilder.

 3. Fixar!
  Eleonora, 8 juni 2021

  Det är inte bara titeln som är enkel och bra, utan boken i sig är riktigt lärorik. Så många fina recept!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Johanna Westman