När jag var osynlig (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2016-05-04
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Cecilia Berglund Barklem
Originaltitel
Ghost Boy
Medarbetare
Timrén, Anders (form) / Røst, Kine (form)
Dimensioner
220 x 145 x 22 mm
Vikt
447 g
SAB
Lz Pistorius, Martin
ISBN
9789137146638
När jag var osynlig (inbunden)

När jag var osynlig

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-05-04
189
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den internationella försäljningssuccén

I januari 1988 blev Martin Pistorius, då 12 år gammal, plötsligt sjuk. Han slutade äta, han sov hela tiden och drog sig undan all mänsklig kontakt. Läkarna förstod inte vad det var för fel, men inom loppet av ett och ett halvt år blev han förlamad, stum och okontaktbar. Martins föräldrar fick förklaringen att han drabbats av en okänd sjukdom som gradvis bröt ner hans kropp och att han antagligen bara hade några år kvar att leva.

Tio år senare tyckte en av Martins terapeuter att hon fick kontakt med honom på ett sätt som man inte tidigare lyckats med. Det visade sig att Martin varit fullt medveten trots att han inte kunnat ge omvärlden några signaler om detta. Han hade tillbringat nästan ett decennium inlåst i en icke fungerande kropp. Ingen hade trott att han förstod någonting av vad som hände honom, och behandlat honom därefter.

Under de följande åren lyckades Martin med hjälp av olika hjälpmedel bygga upp ett nytt liv. Trots att han fortfarande var totalförlamad lärde han sig kommunicera med omvärlden och blev en framstående specialist på datorteknologi. Idag har han funnit kärleken och gift sig.

När jag var osynlig är en drabbande berättelse om tillfrisknande och kärlekens kraft. Martins kamp för att bryta sig loss ur det mörker han vistats i under så lång tid är ett unikt vittnesmål och ett bevis för människans förmåga att åstadkomma det omöjliga. Det är också en berättelse som manar oss alla att ta till vara det vi har och att inte ta något för givet.

"En otrolig berättelse om Martin Pistorius, som i tolv års ålder insjuknade i en okänd sjukdom. Martin blev helförlamad och okontaktbar, och läkarna trodde att han bara hade några få år kvar att leva. Först tio år senare upptäcks det att han varit fullt medveten hela tiden. En mycket gripande och känslosam bok." Hallå Ängelholm

"Det är en gripande berättelse." BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När jag var osynlig
  2. +
  3. Allt för min bror : en sista kärlekshandling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt för min bror : en sista kärlekshandling av Cathy Rentzenbrink (inbunden).

Köp båda 2 för 343 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När jag var osynlig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Oerhört intressant.
    Bokmal, 5 september 2016

    En fantastisk bok som alla borde läsa! Ett viktigt vittnesmål om hur vi inte ska ta för givet att den som till synes är borta är det när han/hon kanske är i högsta grad medveten.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om När jag var osynlig