Älskade bror : en rapport från gängvåldets Sverige (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2023-11-28
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
129 g
SAB
Oer-ck
ISBN
9789137508559

Älskade bror : en rapport från gängvåldets Sverige

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2023-11-28
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nominerad till Augustpriset 2023, i den facklitterära klassen.

"'Älskade bror' är ett angeläget vittnesmål från fronten i kampen mot gängbrottsligheten." Expressen

Följ kampen mot den gängrelaterade brottsligheten inifrån. Med utgångspunkt i ett uppmärksammat mord på Årstabron i Stockholm gestaltar åklagaren Lisa dos Santos den mörka verkligheten i gängens värld, samtidigt som hon beskriver tillvaron på åklagarkammaren. När FBI:s krypterade tjänst Anom gjorde gärningsmännens kommunikation tillgänglig kunde Lisa och hennes kollegor följa den råa mordplaneringen i tusentals meddelanden, som senare också kom att användas som central bevisning i den skandalomsusade rättegången. Hon beskriver också rättsväsendets försök att hålla jämna steg med de kriminella gängen när lagarna inte alltid hänger med den tekniska utvecklingen och människor inte vill berätta vad de vet.

"En lysande skildring av gängbrottslighet och dess bekämpande." Betyg 5 = briljant, BTJ

"... en bok som ger en värdefull inblick i det ofta tröstlösa arbete som polis och åklagare har i att försöka lagföra misstänkta gärningspersoner i gängrelaterade mord." Gefle Dagblad

"Att påstå att åklagaren Lisa dos Santos bok 'Älskade bror' är, som det brukar sägas, en angelägen berättelse, är ett understatement; hennes redogörelser är så viktiga att varenda riksdagsledamot ... varje politiker eller engagerad samhällsmedborgare borde läsa den här boken." Dala-Demokraten

"'Älskade bror' är en bok för alla som vill förstå mer av vad det är som händer i vårt samhälle vad gäller kampen mot grov brottslighet, skjutningar och mord..." Socialpolitik
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Älskade bror : en rapport från gängvåldets Sverige
 2. +
 3. Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryssland lurade väst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryss... av Knut Kainz Rognerud (inbunden).

Köp båda 2 för 352 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Älskade bror : en rapport från gängvåldets Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Starkt skrivet
  Eva Lindskog, 5 april 2024

  Väldigt bra och modigt skriven bok av en åklagare från insidan av domstolsarbetet.
  Skrämmande att vi har ett sådant klimat i Sverige, framförallt tänker jag på hur det får gå till inom Advokatsamfundet!!! Läs denna bok så förstår ni vad jag menar.

 2. Läs om kampen mot gängen! Riktig bladvändare!
  Olof R, 25 december 2023

  En helt otrolig skildring om kampen mot gängen. Man får följa med bakom kulisserna när polis och åklagare försöker hålla jämna steg med gängens allt grövre brottslighet. En bok som drabbar och engagerar. Lisa dos Santos kan verkligen skriva. Läs nu!

Visa alla 2 recensioner