Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2010-01-11
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Sociala relationer och pedagogiskt ansvar
Dimensioner
228 x 155 x 10 mm
Vikt
310 g
ISBN
9789140668882
Sociala relationer och pedagogiskt ansvar (häftad)

Sociala relationer och pedagogiskt ansvar

(11 röster)
Häftad Svenska, 2010-01-11
339
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sociala relationer och pedagogiskt ansvar är centrala teman i den nya lärarutbildningen. För att en undervisningssituation ska bli lyckad måste relationen mellan lärare och elev baseras på ett ömsesidigt förtroende. Det förutsätter också att läraren har relationell kompetens.

Genom att analysera kommunikationen i klassrum visar författaren hur processer under lektionernas ytskikt hela tiden påverkar relationsbyggandet. I boken beskrivs också hur genuina relationer förverkligas i undervisningen och vad som motverkar att det sker. Studierna visar att läraren behöver en god förmåga att bygga relationer och möta den enskilde eleven som han/hon är. Sociala relationer och pedagogiskt ansvar ger en vägledning i hur dessa förmågor främjas.

Boken vänder sig framför allt till lärarstudenter och verksamma lärare, men även till studenter i ämnen som pedagogik, socialpsykologi och sociologi.

Jonas Aspelin är docent i pedagogik och fil.dr. i sociologi, verksam vid Malmö högskolas lärarutbildning och Centrum för professionsstudier. Han har skrivit en mängd böcker och artiklar inom området.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sociala relationer och pedagogiskt ansvar
  2. +
  3. Pedagogiskt ledarskap : Om att skapa goda relationer i klassrummet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pedagogiskt ledarskap : Om att skapa goda relat... av Elsebeth Jensen, Ole Løw (häftad).

Köp båda 2 för 708 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas Aspelin