Påverkan och manipulation (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2013-12-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
224 x 160 x 20 mm
Vikt
555 g
SAB
Doee,153.8
ISBN
9789144076744
Påverkan och manipulation (häftad)

Påverkan och manipulation

Häftad,  Svenska, 2013-12-10
355
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varför gillar vi vissa personer men inte andra? Varför är försäljare så skickliga? Hur vi beter oss och hur vi bildar våra uppfattningar om verkligheten funderar vi kanske inte speciellt mycket på. Vi vill gärna tro att vi grundar våra beslut på fakta och relevant information, men som boken visar påverkas vi omedvetet av helt andra faktorer. Dessa faktorer bygger på grundläggande psykologiska mekanismer som i många fall hjälper oss i vår vardag, men som även går att utnyttja för att manipulera och påverka oss om man känner till knepen.
Författarna utgår från de två psykologiska system vi använder oss av för att fatta beslut: ett snabbt och automatiskt där vi går på magkänslan, samt ett långsamt och eftertänksamt där vi tänker mer med huvudet. Vidare beskrivs hur språk och argumentation kan användas för manipulativa syften, och slutligen sätts detta in i ett större sammanhang med massmediernas påverkan på individen.
Ur innehållet:

Subliminal påverkan
Brister i lukt, syn och hörsel
Genvägar i tänkandet
Social påverkan
Vanliga misstag vid resonerande
Massmediernas påverkan

Påverkan och manipulation riktar sig huvudsakligen till studenter i psykologi men också till alla som är intresserade av att skaffa sig en bred förståelse för hur människor kan påverka andra människor i såväl privatliv som arbetsliv. På www.marionett.net samlar författarna länkar och videoklipp som ger exempel på påverkan och manipulation i vardagen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Påverkan och manipulation
  2. +
  3. Radikalisering : vägen in i och ut ur extremism och fundamentalism

De som köpt den här boken har ofta också köpt Radikalisering : vägen in i och ut ur extremism... av Håkan Järvå (häftad).

Köp båda 2 för 686 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna