Kvinnopolitiska nyckeltexter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2017-07-12
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 154 x 21 mm
Vikt
597 g
SAB
Ohja
ISBN
9789144117966
Kvinnopolitiska nyckeltexter (häftad)

Kvinnopolitiska nyckeltexter

Häftad Svenska, 2017-07-12
387
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Diskussionen om kvinnor fortgår med oförminskad intensitet. Bok fogas till bok, röst bryter sig mot röst, instämmer, genmäler, utvecklar. Vissa texter stannar kvar och återkommer ständigt i debatten. Om och om igen förhåller vi oss till dem, åberopar dem och diskuterar dem på nytt.
Kvinnopolitiska nyckeltexter är en samling sådana texter och denna bok har nu funnits och använts i över 20 år. I den här andra upplagan har det ursprungliga urvalet behållits men utökats med nya betydelsefulla texter.
Boken börjar med Mary Wollstonecrafts Försvar för kvinnans rättigheter från 1792 och avslutas med Chimamanda Ngozi Adiches Alla borde vara feminister från 2014. Däremellan finns texter av Clara Zetkin, Emma Goldman, Aleksandra Kollontaj, Alva Myrdal, Simone de Beauvoir, Germaine Greer, Mary Daly, Hélène Cixous, Judith Butler, Beverly Skeggs, Donna J. Haraway, Sara Ahmed och många andra. Flera av dem är översatta till svenska för första gången. Nytillkomna svenska bidrag finns av Nina Björk och Gudrun Schyman.
Texterna är mycket olikartade, men de har ett gemensamt och det är att de haft en stor betydelse för vår uppfattning om vad det innebär att vara kvinna. De har påverkat kvinnors medvetande och agerande, både under sin samtid och i ett längre historiskt perspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvinnopolitiska nyckeltexter
  2. +
  3. Feminism i rörliga bilder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Feminism i rörliga bilder av Katharina Tollin, Maria Törnqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 865 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna