Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
M-serien
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2012-01-04
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 190 x 18 mm
Vikt
560 g
SAB
Ta
ISBN
9789147085934
M 2c (häftad)

M 2c

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2012-01-04
504
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
M-serien är en matematikserie för gymnasieskolan som täcker samtliga gymnasieprogram. Den passar även för vuxenutbildning och basår.

Läs mer
M-serien har tre spår:
- 1a och 2a för yrkesprogram
- 1b, 2b, och 3b för samhällsvetenskaps- och ekonomiprogram samt estetiska och humanistiska program
- 1c, 2c, 3c, 4 och 5 för naturvetenskaps- och teknikprogram.
Martin Holmström, Eva Smedhamre och Jonas Sjunnesson har tillsammans med Liber utvecklat en heltäckande matematikserie för gymnasieskolan och vuxenutbildningen. I enlighet med den nya ämnesplanen är M-seriens böcker specialanpassade för respektive ingång.
M1a, M2a
Böckerna riktar sig till yrkesprogrammen men passar även för vuxenutbildning. Framställningen är tydlig och språket enkelt. Matematiska begrepp förklaras på ett lättfattligt sätt och ofta med praktisk anknytning. Många lösta typexempel, tester och repetitioner gör matematiken begriplig.
M1a innehåller gott om uppgifter för färdighetsträning. Dessa är indelade i två nivåer vilket gör det lätt att individualisera. De särskilda uppgifterna "Kommunicera" och "Upptäck och visa" underlättar diskussion och kommunicerande kring matematiken. Fördjupningsavsnitt finns samlade längst bak i boken. M1a ger en god matematisk grund för framtida yrkesliv.
M1b, M2b, M3b
Böckerna riktar sig till samhällsvetenskaps- och ekonomiprogrammet samt till estetiska och humanistiska program. De passar även för vuxenutbildning.
I likhet med övriga böcker i M-serien innehåller böckerna gott om uppgifter för färdighetsträning. Dessa är indelade i tre nivåer vilket gör det lätt att individualisera. Nya begrepp förklaras på ett enkelt sätt och många lösta typexempel, tester och repetitioner bidrar till att ge en ökad förståelse för det aktuella avsnittet. Fördjupningsavsnitt samt inspirerande utmaningar är invävda i kapitlen. De särskilda uppgifterna "Kommunicera" och "Upptäck och visa" stimulerar till diskussion och aktivitet. Böckerna ger en god grund för fortsatta studier.
M1c, M2c, M3c, M4, M5
Böckerna är specialanpassade för naturvetenskaps- och teknikprogrammen. De passar även för vuxenutbildning och basår.
Böckerna ger de elever som vill möjlighet att tränga djupare in i förklaringar till olika matematiska samband. Uppgiftsdelen är indelad i tre nivåer vilket underlättar individualisering. Stor vikt har lagts vid att ämnesplanens förmågor ska tränas även i de enklare uppgifterna. De särskilda uppgifterna "Kommunicera" och "Upptäck och visa" stimulerar till diskussion och aktivitet. Digitala verktyg lyfts fram som ett viktigt redskap. Böckerna ger en god grund för fortsatta studier på matematikintensiva utbildningar på högskolan.
Utmärkande för M-serien
- Speciellt utvecklad för GY 2011
- Tre spår, inklusive NT
- Gott om uppgifter för färdighetsträning
- Nivåindelade uppgifter
- Kommunicera-uppgifter
- Upptäck och visa-uppgifter
- Kapitelprov
- Blandade uppgifter
- Genomsyrad av ämnesplanens syften och förmågor.
- Ett läromedel som fungerar i klassrummet!

M-serien lösningar
Lösningar till blå och röda uppgifter i M1b, M1c, M3c, M4 och M5 kan utan kostnad laddas ned. Lösningarna hittar du direkt under respektive bok.
Lösningsböcker finns att köpa till M2b, M2c och M3b.

M-serien lärarmaterial (nedladdningsbar)
Lärarmaterialet täcker alla kurserna. Det innehåller främst kapitelprov med bedömningsanvisningar enligt Skolverkets modell, men även förslag på diagnos och tidsplaner samt ledtrådar till fördjupningar och utmaningar. I lärarmaterialet ingår även extra NOG-uppgifter samt svar till aktiviteter, digitala rutor och upptäck och visa.

Till M 1b och M 1c finns digitalt elevmaterial för begreppsträning till varje kapitel i läroböckerna.

Om författarna
Martin Holmström - har verkat som gymnasielärare i matematik, fysik och nat
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. M 2c
 2. +
 3. M 1c

De som köpt den här boken har ofta också köpt M 1c av Jonas Sjunnesson, Martin Holmström, Eva Smedhamre (häftad).

Köp båda 2 för 1008 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av M 2c. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Nöjd med boken
  Pia Karlsson, 11 september 2014

  För min del var den här boken bra. När det gäller att studera på egen hand så spelar det ingen roll vilken kurs man läser så man får försöka på helt egen hand och frågetecken får man alltid oavsett kurs eller ämne.

 2. En väldigt bra matematik bok
  Anders Pettersson, 2 september 2014

  Detta är en väldigt bra matematik bok för de som studerar matematik 2C!
  Jag själv studerar M 2C med denna bok och jag ångrar inte att vi har denna bok, då den har exempel på hur man löser uppgifter. Men ett litet minus är att den kanske inte passar dig som inte har lärarledda lektioner då den inte är jättebra på att förklara alla uppgifter som finns där man är.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna