Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Sveriges statsskick
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2009-08-06
Upplaga
13
Förlag
Liber
Dimensioner
225 x 210 x 14 mm
Vikt
660 g
ISBN
9789147088430
Sveriges statsskick (häftad)

Sveriges statsskick

(2 röster)
Häftad Svenska, 2009-08-06
520
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sveriges statsskick ger en aktuell, överskådlig och faktarik beskrivning av det svenska politiska systemet i en internationell omgivning. Författarna förklarar också bakgrunden till den sociala, ekonomiska och politiska utvecklingen under de senaste 150 åren. Boken uppdateras kontinuerligt för att följa utvecklingen internationellt och i Sverige och de nya krav som ställs på det politiska systemet.
Nytt för den trettonde upplagan är avsnitt om: Den svenska modellens framväxt och förändring, välfärdsproblem och generationsklyftorna, De nya svenskarnas situation i samhället, Genuskontraktets förändring under 100 år och medielandskapets förändring.Sveriges statsskick ger en aktuell, överskådlig och faktarik beskrivning av det svenska politiska systemet i en internationell omgivning. Författarna förklarar också bakgrunden till den sociala, ekonomiska och politiska utvecklingen under de senaste 150 åren. Boken uppdateras kontinuerligt för att följa utvecklingen internationellt och i Sverige och de nya krav som ställs på det politiska systemet.
Nytt för den trettonde upplagan är avsnitt om: Den svenska modellens framväxt och förändring, välfärdsproblem och generationsklyftorna, De nya svenskarnas situation i samhället, Genuskontraktets förändring under 100 år och medielandskapets förändring.

Läs mer
Dessutom hittar du uppdaterade översikter om Sveriges roll i EU, maktförskjutningar inom det politiska systemet, aktuella förändringar inom kommunal och statlig förvaltning, partiernas roll i svensk politik, organisationernas framväxt och betydelse i moderniseringsprocessen, aktuella författningsproblem, samt striden om demokratin och framtidens demokratiproblem. För att stimulera till fortsatta studier och politiskt engagemang avslutas varje avsnitt med politiska frågeställningar.

Om författarna
Kjell Lundmark är universitetslektor och verksam på statsvetenskapliga institutionen vid Umeå universitet. Ulf Staberg var tidigare universitetslektor vid Lärarhögskolan i Stockholm. Arne Halvarson var universitetslektor i statsvetenskap vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sveriges statsskick
  2. +
  3. Yrkesdidaktiska dilemman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Yrkesdidaktiska dilemman av Janne Kontio, Sofia Lundmark (inbunden).

Köp båda 2 för 907 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »