Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Gymnasiekemi
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2013-07-16
Upplaga
6
Förlag
Liber
Medarbetare
Jörnland, Lennart (förf.) / Rosén, Birgitta (förf.)
Dimensioner
265 x 195 x 18 mm
Vikt
949 g
SAB
Uce
ISBN
9789147107308

Gymnasiekemi 2

(10 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-07-16
851
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Serien Gymnasiekemi omfattar läroböcker för kurs 1 respektive 2 (de finns också som Onlineböcker) samt lärarhandledningar som nedladdningsbara filer till båda kurserna. Texterna i böckerna är väl genomarbetade och systematiskt uppbyggda vilket, tillsammans med de många exemplen och övningsuppgifterna, hjälper eleverna att steg för steg ta till sig kemin. Serien bäddar väl för fortsatta studier på universitet och högskola.Serien Gymnasiekemi omfattar läroböcker för kurs 1 respektive 2 (de finns också som Onlineböcker) samt lärarhandledningar som nedladdningsbara filer till båda kurserna. Texterna i böckerna är väl genomarbetade och systematiskt uppbyggda vilket, tillsammans med de många exemplen och övningsuppgifterna, hjälper eleverna att steg för steg ta till sig kemin. Serien bäddar väl för fortsatta studier på universitet och högskola.

Gymnasiekemi 2
Gymnasiekemi inleds med ett kapitel om gasformiga system följt av ett om reaktionshastigheter. Därefter fördjupas momenten kemisk jämvikt, syra-bas, metaller och metallföreningar samt elektrokemi. Här görs många kopplingar till båda vardagsliv och industriella processer. I den organiska kemin, som är omfattande, tas de viktigaste ämnesgrupperna upp samt några av reaktionsmekanismerna. Olika metoder för kvalitativ och kvantitativ analys beskrivs i ett eget kapitel, men metoder tas också upp i de avsnitt där de hör hemma, exempelvis i kapitlen om livets molekyler, cellernas ämnesomsättning och arvets biokemi. Biokemikapitlen är omfattande, och ger goda möjligheter till urval och fördjupning. Miljökemikapitlet handlar om några av de miljöproblem vi har att handskas med, medan bokens avslutande kapitel föreslår hur vi med kemin som redskap ska kunna uppnå ett hållbart samhälle. Gymnasiekemi 2 finns också som Onlinebok.

Lärarhandledningar i Kemi
De två lärarhandledningarna kan användas oavsett vilken kemibok eleverna har, eftersom materialet är indelat efter områden i respektive kurs.

Lärarhandledningarna finns som nedladdningsbara filer och innehåller:
  • didaktiska kommentarer
  • laborationer med riskbedömning
  • demonstrationer med riskbedömning
  • övningsuppgifter
Materialet är heltäckande och mycket omfattande, motsvarande ca 350 sidor (lärarhandledning 1) respektive 700 sidor (lärarhandledning 2).

Om författarna
De aktiva författarna har mycket bred kompetens. Utöver lärarbanan har Aina Tullberg disputerat i kemiämnets didaktik och Artur Sonesson i fysikalisk kemi. Artur Sonesson har fått Gunnar Starck-medaljen för framstående pedagogisk verksamhet inom kemins område. Lars Rydén är professor emeritus i biokemi.
I och med Gymnasiekemi 2 har författarteamet fått ett nytillskott i form av Ulf Ellervik, professor i organisk kemi vid Lunds universitet. Han har bearbetat de kapitel som handlar om kolföreningarnas kemi. Ulf Ellervik fick pi-priset 2011 för sin bok Ond kemi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gymnasiekemi 2
  2. +
  3. Gymnasiekemi 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gymnasiekemi 1 av Stig Andersson, Lennart Jörnland, Birgitta Rosén, Lars Rydén, Artur Sonesson (häftad).

Köp båda 2 för 1678 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gymnasiekemi 2. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sämst
    bob, 30 november 2022

    Förklarar inte ett dugg utan bara antar att du ska fatta varför uträkningarna är som dom är. Otroligt opedagogiskt och ointressant.

  2. lättläst trots det avancerade ämnet.
    Ted Nilsson, 13 augusti 2014

    Mycket bra skriven bok. Det är lätt att förstå texterna tack vare övnings uppgifterna.
    Utblicks sektionerna som oftast handlar om kemins historia är också väldigt intressanta.

Visa alla 2 recensioner