Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
M-serien
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2012-07-30
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 190 x 12 mm
Vikt
600 g
SAB
Ta
ISBN
9789147107360
M 3c (häftad)

M 3c

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-07-30
555
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
M-serien är en matematikserie för gymnasieskolan som täcker samtliga gymnasieprogram. Den passar även för vuxenutbildning och basår. M-serien är en matematikserie för gymnasieskolan som täcker samtliga gymnasieprogram. Den passar även för vuxenutbildning och basår.

Ämnesplaner 2021 - Förändringarna i det centrala innehållet för matematikkurserna är inte större än att vi bedömer det som fullt möjligt att fortsatt använda de befintliga läromedlen i M-serien som grund för undervisningen. Av varierad grad i de olika kurserna är dock anpassningar nödvändiga. Via länkar här på sidan når du vårt förslag till hur dessa kan göras.

M-serien har tre spår:
1a och 2a för yrkesprogram
1b, 2b, och 3b för samhällsvetenskaps- och ekonomiprogram samt estetiska och humanistiska program
1c, 2c, 3c, 4 och 5 för naturvetenskaps- och teknikprogram.

Martin Holmström, Eva Smedhamre och Jonas Sjunnesson har tillsammans med Liber utvecklat en heltäckande matematikserie för gymnasieskolan och vuxenutbildningen. I enlighet med ämnesplanen är M-seriens böcker specialanpassade för respektive ingång.

M1a, M2a
Böckerna riktar sig till yrkesprogrammen men passar även för vuxenutbildning. Framställningen är tydlig och språket enkelt. Matematiska begrepp förklaras på ett lättfattligt sätt och ofta med praktisk anknytning. Många lösta typexempel, tester och repetitioner gör matematiken begriplig.

M1a innehåller gott om uppgifter för färdighetsträning. Dessa är indelade i två nivåer vilket gör det lätt att individualisera. De särskilda uppgifterna "Kommunicera" och "Upptäck och visa" underlättar diskussion och kommunicerande kring matematiken. Fördjupningsavsnitt finns samlade längst bak i boken. M1a ger en god matematisk grund för framtida yrkesliv.

M1b, M2b, M3b
Böckerna riktar sig till samhällsvetenskaps- och ekonomiprogrammet samt till estetiska och humanistiska program. De passar även för vuxenutbildning.

I likhet med övriga böcker i M-serien innehåller böckerna gott om uppgifter för färdighetsträning. Dessa är indelade i tre nivåer vilket gör det lätt att individualisera. Nya begrepp förklaras på ett enkelt sätt och många lösta typexempel, tester och repetitioner bidrar till att ge en ökad förståelse för det aktuella avsnittet. Fördjupningsavsnitt samt inspirerande utmaningar är invävda i kapitlen. De särskilda uppgifterna "Kommunicera" och "Upptäck och visa" stimulerar till diskussion och aktivitet. Böckerna ger en god grund för fortsatta studier.

M1c, M2c, M3c, M4, M5
Böckerna är specialanpassade för naturvetenskaps- och teknikprogrammen. De passar även för vuxenutbildning och basår.
Böckerna ger de elever som vill möjlighet att tränga djupare in i förklaringar till olika matematiska samband. Uppgiftsdelen är indelad i tre nivåer vilket underlättar individualisering. Stor vikt har lagts vid att ämnesplanens förmågor ska tränas även i de enklare uppgifterna. De särskilda uppgifterna "Kommunicera" och "Upptäck och visa" stimulerar till diskussion och aktivitet. Digitala verktyg lyfts fram som ett viktigt redskap. Böckerna ger en god grund för fortsatta studier på matematikintensiva utbildningar på högskolan.

Utmärkande för M-serien
Speciellt utvecklad för GY 2011
Tre spår, inklusive NT
Gott om uppgifter för färdighetsträning<
Nivåindelade uppgifter
Kommunicera-uppgifter
Upptäck och visa-uppgifter
Kapitelprov
Blandade uppgifter
Genomsyrad av ämnesplanens syften och förmågor.

Ett läromedel som fungerar i klassrummet!
M-serien lösningar
Lösningar till blå och röda uppgifter i M1b, M1c, M3c, M4 och M5 kan utan kostnad laddas ned. Lösningarna hittar du direkt under respektive bok. Lösningsböcker finns att köpa till M2b, M2c och M3b.

M-serien lärarmaterial (nedladdningsbar)
Lärarmaterialet täcker alla kurserna. Det innehåller främst kapitelprov med bedömningsa
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. M 3c
 2. +
 3. Liber Matematik 2c

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liber Matematik 2c (häftad).

Köp båda 2 för 1090 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av M 3c. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärobok i matematik som funnits i många år men...
  Monica Erikson, 21 januari 2014

  Lärobok i matematik som funnits i många år men fräschats upp till det bättre!
  Jag rekommenderar den som lärobok i Gy.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna