Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
M-serien
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2013-07-23
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Östberg, Thomas (förf.)
Dimensioner
245 x 190 x 15 mm
Vikt
553 g
SAB
Ta
ISBN
9789147109098
M 4 (häftad)

M 4

(15 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2013-07-23
586
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
M-serien är en matematikserie för gymnasieskolan som täcker samtliga gymnasieprogram. Den passar även för vuxenutbildning och basår.

Läs mer
M-serien har tre spår:
- 1a och 2a för yrkesprogram
- 1b, 2b, och 3b för samhällsvetenskaps- och ekonomiprogram samt estetiska och humanistiska program
- 1c, 2c, 3c, 4 och 5 för naturvetenskaps- och teknikprogram.
Martin Holmström, Eva Smedhamre och Jonas Sjunnesson har tillsammans med Liber utvecklat en heltäckande matematikserie för gymnasieskolan och vuxenutbildningen. I enlighet med ämnesplanen är M-seriens böcker specialanpassade för respektive ingång.

M1a, M2a
Böckerna riktar sig till yrkesprogrammen men passar även för vuxenutbildning. Framställningen är tydlig och språket enkelt. Matematiska begrepp förklaras på ett lättfattligt sätt och ofta med praktisk anknytning. Många lösta typexempel, tester och repetitioner gör matematiken begriplig.
M1a innehåller gott om uppgifter för färdighetsträning. Dessa är indelade i två nivåer vilket gör det lätt att individualisera. De särskilda uppgifterna "Kommunicera" och "Upptäck och visa" underlättar diskussion och kommunicerande kring matematiken. Fördjupningsavsnitt finns samlade längst bak i boken. M1a ger en god matematisk grund för framtida yrkesliv.

M1b, M2b, M3b
Böckerna riktar sig till samhällsvetenskaps- och ekonomiprogrammet samt till estetiska och humanistiska program. De passar även för vuxenutbildning.
I likhet med övriga böcker i M-serien innehåller böckerna gott om uppgifter för färdighetsträning. Dessa är indelade i tre nivåer vilket gör det lätt att individualisera. Nya begrepp förklaras på ett enkelt sätt och många lösta typexempel, tester och repetitioner bidrar till att ge en ökad förståelse för det aktuella avsnittet. Fördjupningsavsnitt samt inspirerande utmaningar är invävda i kapitlen. De särskilda uppgifterna "Kommunicera" och "Upptäck och visa" stimulerar till diskussion och aktivitet. Böckerna ger en god grund för fortsatta studier.

M1c, M2c, M3c, M4, M5
Böckerna är specialanpassade för naturvetenskaps- och teknikprogrammen. De passar även för vuxenutbildning och basår.
Böckerna ger de elever som vill möjlighet att tränga djupare in i förklaringar till olika matematiska samband. Uppgiftsdelen är indelad i tre nivåer vilket underlättar individualisering. Stor vikt har lagts vid att ämnesplanens förmågor ska tränas även i de enklare uppgifterna. De särskilda uppgifterna "Kommunicera" och "Upptäck och visa" stimulerar till diskussion och aktivitet. Digitala verktyg lyfts fram som ett viktigt redskap. Böckerna ger en god grund för fortsatta studier på matematikintensiva utbildningar på högskolan.

Utmärkande för M-serien
- Speciellt utvecklad för GY 2011
- Tre spår, inklusive NT
- Gott om uppgifter för färdighetsträning
- Nivåindelade uppgifter
- Kommunicera-uppgifter
- Upptäck och visa-uppgifter
- Kapitelprov
- Blandade uppgifter
- Genomsyrad av ämnesplanens syften och förmågor.
- Ett läromedel som fungerar i klassrummet!

M-serien lösningar
Lösningar till blå och röda uppgifter i M1b, M1c, M3c, M4 och M5 kan utan kostnad laddas ned. Lösningarna hittar du direkt under respektive bok.
Lösningsböcker finns att köpa till M2b, M2c och M3b.

M-serien lärarmaterial (nedladdningsbar)
Lärarmaterialet täcker alla kurserna. Det innehåller främst kapitelprov med bedömningsanvisningar enligt Skolverkets modell, men även förslag på diagnos och tidsplaner samt ledtrådar till fördjupningar och utmaningar. I lärarmaterialet ingår även extra NOG-uppgifter samt svar till aktiviteter, digitala rutor och upptäck och visa.

Till M 1b och M 1c finns digitalt elevmaterial för begreppsträning till varje kapitel i läroböckerna.

Om författarna
Martin Holmström - har verkat som gymnasielärare i matematik, fysik
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. M 4
 2. +
 3. M 5

De som köpt den här boken har ofta också köpt M 5 av Jonas Sjunnesson, Martin Holmström, Eva Smedhamre, Lars Jakobsson, Klas Nilson (häftad).

Köp båda 2 för 1172 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av M 4. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Otydlig
  Daryoush, 29 augusti 2018

  Ska absolut inte rekommendera denna bok! Mycket stökig!!!
  Jag rekommendera att man läser istället matematik 5000 blå. Där är mer tydligt.

 2. Rekommenderar ej
  VBVlad, 25 februari 2018

  Läste en annan Ma4 bok under gymnasiet som var betydligt bättre än denna.

  Dåligt: Varannan uppgift är fel i facit, massa felskrivningar vid förklaringar och exempel. Uppgifternas nivåer (Lätt, Medel, Svår) stämmer inte. Tråkig design out layout, ser ut som mina föräldrars gammla matteböcker.

  Bra: Innehållet är lämpligt, finns många exempel på varje avsnitt. De förklarar och bevisar alla formler förståligt. Tar upp allt som behövs för Ma4.

 3. ej rekommenderar
  .., 22 maj 2017

  jag håller med att den boken är fruktansvärt frustrerande att läsa. jag fick också huvudvärk. jag rekommenderar exponent matte bok eller matte 5000. det är mer hjälpligt.

 4. Dåligt upplägg
  vw, 13 januari 2015

  Tycker den här läroboken är fruktansvärt frustrerande att läsa. För många olika färger, för mycket tom yta på varje sida, för många irrelevanta bilder. Den ser ut som en lärobok från åk 3. Jag föredrar verkligen serien Matematik 4000 då de böckerna faktiskt går att läsa utan att få huvudvärk.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

 • M 2a

  Martin Holmström, Eva Smedhamre, Jonas Sjunnesson

 • M 2b

  Martin Holmström, Eva Smedhamre, Jonas Sjunnesson

 • Matematik Grund

  Martin Holmström, Eva Smedhamre

 • M 1a

  Martin Holmström, Eva Smedhamre, Jonas Sjunnesson