Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kemiboken
Antal sidor
372
Utgivningsdatum
2018-08-09
Upplaga
5
Förlag
Liber
Medarbetare
Lindh, Birgitta (förf.) / Lundström, Johanna (förf.) / Ragnarsson, Maud (förf.) / Boström, Agneta (förf.) / Sundkvist, Sten-Åke (förf.)
Dimensioner
245 x 195 x 20 mm
Vikt
802 g
SAB
Uce
ISBN
9789147115945
Kemiboken 1 (häftad)

Kemiboken 1

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-08-09
495
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Med Kemibokens upplägg med experiment, vardagsanknytningar och ett lättillgängligt språk får alla elever en god grund i kemi. I serien ingår två böcker: Kurs 1-boken har fokus på den oorganiska kemin, särskilt stökiometrin, medan kurs 2-boken är inriktad på organisk kemi och biokemi. Uppgifterna är många och varierade i båda böckerna, med utförligt facit. Längst bak i böckerna finns ett urval av laborationer.

Läs mer
Pedagogiska tankar
Med återkommande experiment, lösta exempel och ett lättillgängligt språk får alla elever möjlighet att lära sig kemi. För att understryka betydelsen av experiment för att förstå kemin, avslutas böckerna med ett urval av laborationer.

Komponenter
Faktaböcker till kurs 1 och 2, både som pappersböcker och digitala versioner, en lärarhandledning till varje bok som kan användas oberoende av kemiläromedel, formativ bedömning i praktiken till kurs 1 (författare är Olof Procopé) samt en webbapp - ett digitalt elevstöd för att träna på begrepp och basfakta, till Kemiboken 1.

Upplägg
Böckernas kapitel börjar med en inledning som tar upp innehållet och dess betydelse samt de centrala begreppen. Varje större område inleds med förslag på belysande experiment. Faktatexten, som innehåller gott om vardagsknytningar, bryts av med lösta exempel och i marginalen anges de uppgifter som eleven kan träna mer på. Kapitlen avslutas med en sammanfattning, och därefter uppgifter av varierande slag.

Kemiboken 1 - upplaga 5
Med experiment, många vardagsanknytningar och ett SVA-anpassat språk får alla elever en god grund i kemi. Kapitlen inleds med kunskapskraven och de centrala begreppen, som sedan förklaras inne i kapitlet. Uppgifterna, som är förmåge-taggade, syftar till att väcka intresse och få eleverna att fundera.
Fokus ligger på den oorganiska kemin. Stökiometrin och formelskrivning förklaras ingående med många lösta exempel och ett matrissystem som stöd. Ett kapitel om grundläggande organisk kemi finns med, med tanke på dem som bara läser kurs 1. Kemisk analys och analysmetoder ingår som del i olika kapitel. I slutet av boken finns ett urval av laborationer.

Kemi 1 Digital
Kemi 1 Digital är en heldigital version av Kemiboken 1, upplagd på samma vis, med 9 kapitel och en laborationsdel. Uppgifterna är interaktiva, med återkoppling i många av beräkningsuppgifterna. Till hjälp i beräkningsuppgifterna finns ett digitalt tangentbord. Tipsrutor hjälper eleven att komma vidare. Med ett "klick" kan eleven repetera den teori som behövs för att lösa uppgiften - då dyker sidan i kapitlet upp. Eleven kan också med ett "klick" få fram de fullständiga lösningarna på beräkningsuppgifterna.
I Kemi 1 Digital kan läraren följa eleverna i deras utveckling och även få en uppfattning om vilka svårigheter eleverna har, både på individ- och gruppnivå. De sparar tid och underlättar lektionsplaneringarna.
Kemi 1 Digital köps som årsvisa abonnemang.

Kemiboken 1 - upplaga 4 för dem som vill kompletteringsköpa
Med experiment, många vardagsanknytningar och en berättande språkstil blir kemin verklighet för eleverna. Boken inleds med en översikt över ämnen och reaktioner och detta följs av ett kapitel om kemins karaktär och arbetssätt. Fokus ligger på den oorganiska kemin, och för att boken ska ge eleverna en god grund för fortsatta kemistudier, förklaras stökiometri och formelskrivning ingående med många lösta exempel. Ett kapitel om grundläggande organisk kemi finns också med. I slutet av boken finns ett urval av laborationer.

Kemiboken 2
Kemiboken 2 inleds med kemins karaktär och arbetssätt. Därefter ligger fokus på organisk kemi och biokemi som framställs på ett lättfattligt sätt med stöd av pedagogiska bilder. I den organiska kemin lyfts det organiska stamträdet fram. Biokemin har fokus på människans metabolism. Den analytiska kemin finns i ett eget, avslutande kapitel, med beskrivningar av b
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kemiboken 1
  2. +
  3. Heureka Fysik 1 Lärobok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Heureka Fysik 1 Lärobok av Rune Alphonce, Lars Bergström, Per Gunnvald, Jenny Ivarsson, Erik Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 1154 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kemiboken 1