Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Spira Biologi
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2017-08-30
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
265 x 195 x 12 mm
Vikt
801 g
SAB
Ue
ISBN
9789147116003
Spira 1 (häftad)

Spira 1

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-08-30
678
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Spira Biologi har fokus på kopplingen mellan genetik, evolution och systematik. Bastexten är begränsad och skriven med en berättande stil. För dem som vill fördjupa eller bredda sina kunskaper i biologi finns många faktarutor, Nyckelhål, men de är inte nödvändiga för helheten. Det här gör att serien passar en bred kategori elever: från dem som tycker att biologi känns lite tungt till dem som satsar på fortsatta studier i ämnet.

Spira 1 för kursen Biologi 1 inleds med ett kapitel om hur man arbetar inom de biologiska vetenskaperna. Därefter följer fyra block som vardera tar upp 1) cellbiologi och genetik, 2) systematik och evolutionen 3) ekologi och 4) aktuella miljöfrågor och arbetet för en hållbar utveckling, nationellt såväl som globalt.

De olika delarna är uppbyggda så att det är fullt möjligt att börja var man vill i boken. Spira 1 är rikt illustrerad med foton och teckningar där bara de detaljer är med som behövs för att förstå ett förlopp eller en mekanism.

Utmärkande för Spira-serien är den berättande stilen med ett lättillgängligt språk som passar alla elever. Texterna tar återkommande upp nya forskningsrön, för att eleven ska bli medveten om att naturvetenskaperna ständigt utvecklas. Fokus ligger på genetik, systematik och evolution. På "nyckelhålssidorna" finns gott om möjlighet till fördjupning och breddning. Variationen här är stor, med syfte att det alltid ska finnas någonting som väcker den enskilda elevens intresse.

Böckerna är indelade i block, som kan läsas i vilken ordning som helst. I början anges vilka förmågor som blocket ska ge eleven möjlighet att utveckla samt det centrala innehåll som tas upp. I början av varje kapitel finns kunskapskraven samt en lista på de viktigaste begreppen. Begreppsförklaringarna ligger som marginaltexter, och här finns även ordförklaringar - allt för att underlätta läsning, inlärning och förståelse. Kapitlen avslutas med uppgifter av olika kategorier. Till böckerna finns ett digitalt övningsmaterial där eleven tränar på begrepp och basfakta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spira 1
 2. +
 3. Känsloboken : för dig som går på lågstadiet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Känsloboken : för dig som går på lågstadiet av Reyhaneh Ahangaran (inbunden).

Köp båda 2 för 837 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Biologi 1

  Janne Karlsson, Thomas Krigsman, Bengt-Olov Molander, Per-Olof Wickman, Gunnar Björndahl

 • Frank Gul Naturkunskap 1b

  Gunnar Björndahl, Johan Castenfors, Sandra Dahlén, Birgitta Landgren, Robert Obing

 • Frank Blå Naturkunskap 1a1

  Robert Obing, Gunnar Björndahl, Johan Castenfors, Sara Wahlberg

 • Biologi 2

  Janne Karlsson, Thomas Krigsman, Bengt-Olov Molander, Per-Olof Wickman, Gunnar Björndahl