Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Traumaomvårdnad
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2021-01-29
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
12 x 228 x 162 mm
Vikt
510 g
ISBN
9789147127818

Traumaomvårdnad

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-01-29
654
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att vårda svårt skadade människor ställer höga krav på såväl kompetens inom medicin och omvårdnad som multidisciplinärt samarbete och kommunikation, men också på förmågan att hantera kriser, oro och rädsla hos patienter och närstående. Traumaomvårdnad belyser bland annat skademekanismer, akut omhändertagande, fysiologiska reaktioner, smärtbehandling och rehabilitering.

Oavsett var mötet med patienten sker, prehospitalt eller på sjukhus, måste snabba beslut fattas och en strukturerad undersökning genomföras för att identifiera de svåraste skadorna, stabilisera patienten samt ge livräddande behandling och fortsatt vård.

Traumaomvårdnad ger läsaren grundläggande kunskaper om trauma, hur trauma påverkar olika delar av kroppen samt vilken behandling och omvårdnad patienten kräver för att återfå hälsan. Med hjälp av fallbeskrivningar illustrerar författarna sjuksköterskans roll i traumateamet och omhändertagandet av patienten under hela livscykeln. Fallbeskrivningarna belyser även patient- och närståendeperspektivet.

Boken vänder sig till sjuksköterskestudenter och andra yrkeskategorier som är verksamma inom alla delar av traumavårdkedjan, från det prehospitala omhändertagandet till den efterföljande rehabiliteringsfasen.

Om författarna
Huvudredaktörerna Gunilla Wihlke och Rebecka Schmidt har båda många års samlad erfarenhet av traumasjukvård och utbildning. De är också kliniskt verksamma inom sina specialiteter på Karolinska universitetssjukhuset. Deras medförfattare är sjuksköterskor, läkare, psykologer och fysioterapeuter, som alla är förankrade inom forskning och kliniskt verksamma inom olika regioner runtom i Sverige.

Sagt om boken
"Redaktörerna har i boken samlat traumakunniga sjuksköterskor, läkare, fysioterapeut och psykolog/psykoterapeut, som tillsammans med förlagets skickliga medicinska illustratörer gör boken lätt att läsa och förstå. Boken är så heltäckande att den kan och bör läsas av både läkare, sjuksköterskor och annan omvårdnadspersonal, oavsett tidigare erfarenhet inom ämnet trauma. Den har sin givna plats inom studentlitteraturen och kommer att bli ett viktigt stöd när enkla som svåra medicinska beslut och omvårdnadsfrågor behöver lösas." Louis Riddez, docent i kirurgi, tidigare Traumacentrum, Karolinska Universitetssjukhuset.

"Traumaomvårdnad är en välgjord bok med många illustrationer, exempelvis av traumateamets uppställning i traumarummet, eller över kranialnervernas innervation. Det finns också många bra färgfoton. Man går översiktligt igenom de vanliga lokaliserade skadorna, omhändertagande av barn, gravida och äldre. Slutligen finns avsnitt om psykotraumatologi och rehabilitering. En bra bok för sjuksköterskor, liksom för nya medarbetare på akutmottagningen." Helhetsbetyg: 4. Lektör Per Björgell.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Traumaomvårdnad
  2. +
  3. Pediatrisk omvårdnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pediatrisk omvårdnad av Inger Kristensson Hallström (häftad).

Köp båda 2 för 1467 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Traumaomvårdnad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra!

    Äntligen en bok där man inte behöver vara läkare för att förstå. Mycket bra flyt i texterna, lättläst och pedagogiskt upplägg.

Visa alla 1 recensioner