Samtalsfärdigheter : stöd, vägledning och ledarskap (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2019-01-03
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 9 mm
Vikt
238 g
SAB
Doka
ISBN
9789147128303

Samtalsfärdigheter : stöd, vägledning och ledarskap

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-01-03
420
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Samtalsfärdigheter riktar sig till dig som vill kunna hantera konkreta verktyg för att vägleda, ge stöd och lösa konflikter både i yrkeslivet och privat. Innehållet fokuserar på färdigheter, och beskriver hur man med hjälp av träning kan förbättra sina relationer.

Efter en inledning av hur samtalsfärdigheter utvecklas beskrivs konkreta färdigheter i att lyssna, bemöta kritik, uttrycka sig, förändra, motivera, medla, vägleda och hjälpa till att lösa problem. En sista tillämpande del behandlar negativa känslor i samtal och hur dessa kan övervinnas med träning. Boken ger även en psykologisk beskrivning av svårigheter i samtal, balansen mellan förändring och acceptans samt vikten av tålamod i situationer som är svåra att påverka.

Samtalsfärdigheter vänder sig till dig som arbetar inom hälsovård, service och ledarskap eller i ett annat yrke där du har nytta av god kommunikation. Innehållet lämpar sig därför mycket väl för utbildningar som betonar samtalet som verktyg.

Upplaga 3 har bland annat uppdaterats med nya begrepp från socialpsykologin och ett avsnitt om hur kulturella faktorer påverkar samtal.

Om författaren
Erik Rautalinko, fil.dr i psykologi, är psykolog, psykoterapeut och psykoterapihandledare i KBT. Han har mångårig erfarenhet av samtalsträning för olika yrkesgrupper, däribland psykologer, läkare, lärare, chefer, socionomer och personal för rekrytering och helpdesk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Samtalsfärdigheter : stöd, vägledning och ledarskap
 2. +
 3. Skolutveckling genom samtal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skolutveckling genom samtal av Mia-Marie Sternudd-Groth, Monica Evermark, Kerstin Bladini, Ulf Blossing, Mats Ekholm (häftad).

Köp båda 2 för 817 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Samtalsfärdigheter : stöd, vägledning och ledarskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken ger stöd och vägledning, sen är det upp till en...
  Robinjo, 27 januari 2022

  Boken ger stöd och vägledning, sen är det upp till en själv att praktisera kunskapsinhämtningen med ens inneboende sociala färdigheter.
  Alla föds in i och växer upp med samtalsfärdigheter men beroende på den sociala kontext och normer som gäller för en individ så kan dessa verka bristfälliga eller överpriviligerade. Boken sätter lite kontur på mottagare och sändare och omgivning.
  Rekommenderas för de flesta yrkena där man ska "föra" ett samtal men även privat för att bredda sina perspektiv och öka medmänskligheten en aning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Erik Rautalinko