Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2019-08-22
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
365 g
SAB
K:dd,Bs
ISBN
9789147129379
Källkritik (häftad)

Källkritik

Häftad Svenska, 2019-08-22
319
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur kan jag veta om det är sant?
Den källkritiska metoden är ett effektivt instrument för att värdera och bedöma olika källors tillförlitlighet. I teorin är källkritiken relativt enkel. Den består av några få tumregler som kan förefalla självklara. Men i praktiken kan källkritik vara mycket svår. Boken är därför uppbyggd kring ett stort antal konkreta exempel hämtade från en rad olika områden, som arkeologi, historia, antropologi, rättsväsen och journalistik.
Den 4:e upplagan har genomgått en grundlig revidering. Tio kapitel är nyskrivna och de övriga omarbetade. Dessutom har ytterligare en författare tillkommit: Jack Werner. Han diskuterar källkritiska problem relaterade till sociala medier.

Läs mer
Källkritik vänder sig i första hand till studenter inom humaniora och samhällsvetenskap. Men källkritik berör alla människor - vi ställs inför problem att avgöra vad som är sant och vad som är falskt. Därför är boken av intresse för var och en som vill ta ställning till sanningshalten i den information hen möter.

Om författarna
Torsten Thurén är docent i journalistik och lic. i historia.
Jack Werner är frilansjournalist.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Källkritik
  2. +
  3. Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och forskningsetik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kunskapens former : vetenskapsteori, forsknings... av Peter Sohlberg, Britt-Marie Sohlberg (häftad).

Köp båda 2 för 651 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna