Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kreativa lärprocesser
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2020-05-27
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
241 x 171 x 9 mm
Vikt
278 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789147131150
Kreativa lärprocesser : estetik och undervisning i förskolan (häftad)

Kreativa lärprocesser : estetik och undervisning i förskolan

Häftad,  Svenska, 2020-05-27
319
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kreativa lärprocesser : estetik och undervisning i förskolan Kan levereras innan julafton
Boken genomsyras av arbetet på förskolorna HallonEtt och den pedagogiska filosofin i Reggio Emilia. Läsaren får ta del av flera inspirerande processer i en utbildning där nyfikna och kreativa barn, förskollärare och vårdnadshavare möts i omsorgsfullhet. I boken ges exempel på undervisning utifrån kollaborativa lärprocesser där barn och förskollärare utforskar tillsammans.

Författarna sätter också språkande och estetik i undervisningen i ett teoretiskt perspektiv. Men framförallt går det att följa förskollärares tankar, samtal och idéer kring utbildning i förskolan.

Boken vänder sig främst till blivande och yrkesverksamma förskollärare, men bokens innehåll kan också vara av intresse för lärarutbildare på förskollärarprogrammet och rektorer i förskolan.

Om författarna
Sara Hvit Lindstrand är förskollärare, fil.dr och universitetslektor i pedagogik med inriktning förskola på Högskolan för lärande och kommunikation, Jönköping. Sara är, tillsammans med Carin Hellberg som också medverkar i boken, ansvariga för förskolan HallonEtt. Karin Alnervik är förskollärare, lektor i pedagogik och praktiknära forskningskoordinator för förskolan på Örebro universitet. Karin var tidigare ansvarig för förskolan HallonEtt tillsammans med sin man Per Alnervik som också medverkat i boken. 2017 gav de ut boken Pedagogiskt ledarskap och kollegialt lärande i förskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kreativa lärprocesser : estetik och undervisning i förskolan
  2. +
  3. Förskollärarens metod och vetenskapsteori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskollärarens metod och vetenskapsteori av Annica Löfdahl Hultman, Katarina Ribaeus (häftad).

Köp båda 2 för 732 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna