Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Äppel Päppel Piron Paron Kråkan Tallekvist
Antal sidor
68
Utgivningsdatum
2022-04-28
Upplaga
1
Förlag
Liber
Vikt
132 g
SAB
Fe
ISBN
9789147143573
Äppel Päppel - Klok som en uggla (häftad)

Äppel Päppel - Klok som en uggla

Häftad,  Svenska, 2022-04-28
121
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Klok som en uggla

I häftet tränas ordkunskap, läsflyt och läsförståelse på ett varierat och lustfyllt sätt. I Klok som en uggla får eleverna läsa lite längre och mer avancerad text. Där finns läsförståelsefrågor på, mellan och bortom raderna.

Texttyper som behandlas är - berättelse, saga, - beskrivning, - faktatext, - dikt, sångtext, vers, - instruktion, recept, - lista, kvitto, tabell. Eleverna möter övningar med - liknelser, ordspråk, talesätt, - förkortningar, - särskrivningar. Dessutom får de träna på ng-ljudet, tj-ljudet, sj-ljudet och j-ljudet. Självständig färdighetsträning enligt kursplanen i svenska och passar också i undervisning i svenska som andraspråk. Om serien:

Ingår i serien Äppel Päppel, läsförståelseträning som verkligen fungerar. Läromedel som tränar ordkunskap, avkodning och läsförståelse på ett varierat och lustfyllt sätt.

I häftena tränas ordkunskap, läsflyt och läsförståelse på ett varierat och lustfyllt sätt. De lämpar sig även bra att använda i undervisningen i svenska som andraspråk.

I de första tre häftena (Äppel, Lejon och Vessla) möter eleverna korta och enkla meningar. De flesta läsförståelsefrågorna är på raderna, men eleverna får även arbeta med frågor mellan raderna. I de senare häftena (Piron, Uggla, Paron, Kråkan och Tallekvist) läser eleverna längre och mer avancerad text. Där finns läsförståelsefrågor på, mellan och bortom raderna.
Självständig färdighetsträning enligt kursplanen i svenska.

På lärarsidan i slutet av varje bok presenteras de olika momenten som boken behandlar. Översikten kan också laddas ner som fil på liber.se.

Facit till alla böcker i den tredje upplagan av Äppel-serien finns att köpa som nedladdningsbara pdf:er.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Äppel Päppel - Klok som en uggla
  2. +
  3. Äppel Päppel - Snabb som en vessla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äppel Päppel - Snabb som en vessla (häftad).

Köp båda 2 för 242 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »