Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Relationskompetens i skolpraktiken
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2023-08-09
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 149 x 7 mm
Vikt
162 g
SAB
E
ISBN
9789147146819

Relationskompetens i skolpraktiken : samspelssituationer mellan lärare och elev

Häftad,  Svenska, 2023-08-09
267
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En god relation mellan lärare och elev har i forskning och praktik visat sig vara av stor betydelse för elevers skolgång och välmående. Men hur skapar lärare goda relationer till sina elever och samtidigt en miljö där såväl de själva som eleverna kan vara trygga, utvecklas och uppnå sin fulla potential?

I denna bok omsätts teorin om relationskompetens i praktiken med hjälp av autentiska samspelssituationer mellan lärare och elev där ämnen som psykisk ohälsa, orosanmälningar och skolfrånvaro lyfts. Tre aspekter av relationskompetens diskuteras i boken. Samtliga berör lärarens förmåga att bemöta eleven på ett sätt som stärker relationen dem emellan.

Elevhälsans professioner och skolledare har en viktig roll i att stötta lärare i att utveckla relationskompetens, varför denna bok inte bara vänder sig till lärare och lärarstudenter, utan även till andra professioner inom skolans värld.

Om författaren
Caroline Lundström är socionom och handledare med en masterexamen i socialt arbete. Hon har arbetat inom skola, socialtjänst och barn- och ungdomspsykiatrin och driver en egen verksamhet, där hon fokuserar på psykosocial utveckling för individer, grupper och organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Relationskompetens i skolpraktiken : samspelssituationer mellan lärare och elev
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 356 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »