Blodsband (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Astrid Sammils (del 4)
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2021-03-03
Förlag
Alfabeta
Dimensioner
180 x 110 x 24 mm
Vikt
212 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789150121544
Blodsband (pocket)

Blodsband

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-03-03
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Blodsband Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  196
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  149
Visa alla 2 format & utgåvor
Ett bortlämnat barn, en livslång tystnad - Astrid Sammils har inte tänkt sig att börja gräva i mörka familjehemligheter när hon tar ledigt från sitt nya liv som teaterchef i Budapest för att komma hem till Dalarna och gifta sig. Men hon tvingas till det när en okänd släkting dyker upp och vill veta vem som var far till ett barn Astrids mamma Inga som tonåring födde i tysthet. Och Astrid börjar snart ana att Ingas mörka hemlighet än i dag är dödligt farlig. Samtidigt sliter Dalapolisen med två mord. En kvinna i 60-årsåldern mördas bara minuter efter att hon skickat in en dikt inspirerad av den pågående MeToo-rörelsen till lokaltidningen, en dikt om ett sexövergrepp hon utsattes för som tonåring. I en övergiven jordkällare hittas samma dag kvarlevorna av en tonårsflicka som försvann på 80-talet. Astrids vän Carina Svahn dras in när en lapp med hennes namn hittas intill källarflickan. Och polisutredningen tar en ny vändning när ett chockerande DNA-fynd knyter samman till synes orelaterade våldsbrott från flera decennier. I Blodsband tvingas Astrid Sammils öppna dörrar till ett förflutet hon gärna sett förblivit stängda och fråga sig vad en verklig familj i själva verket är. Blodsband är fjärde delen i Ingrid Hedströms hyllade och omtyckta serie om Astrid Sammils, en dramatisk pusseldeckare om arv, dna och övergrepp, som utspelar sig mitt under Metoo-hösten 2017.

"Ingrid Hedström är fenomenal på att bygga upp en komplex intrig med halsbrytande spänningsmoment, och har också förmågan att gjuta liv i en aktuell samhällsskildring." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"En gastkramande historia som utspelas mot bakgrund av decenniers patriarkala maktmissbruk."

Ingalill Mosander, Aftonbladet.

"Gripande, välberättat och spännande i #MeToos kölvatten med Hedströms sedvanliga lätthet i språket." Björn G Stenberg, Norrbottens-Kuriren

Ingrid Hedström är efter sin tid på Dagens Nyheter välkänd som utrikesjournalist och krönikör. Hon hyllas ofta för sin stilistiska skärpa och sina imponerande samhällsskildringar och tillhör den svenska deckareliten. Ingrid Hedström är uppvuxen i Dalarna men bor numera i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blodsband
 2. +
 3. Måltavla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Måltavla av Ingrid Hedström (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Blodsband. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Avancerad pusseldeckare
  @tant_edna, 26 december 2021

  Blodsband är en riktigt avancerat skriven pusseldeckare där morden avlöser varandra, både gamla och nya, samtidigt som Astrid (huvudkaraktären) kontaktas av en okänd släkting och mörka familjehemligheter börjar komma upp till ytan. Sexuella övergrepp, patriarkala maktsystem och om blod verkligen är tjockare än vatten...det finns många aktuella och viktiga ämnen som lyfts.

  Men, det är många karaktärer och trådar för läsaren att hålla reda på. För många för att jag ska kunna slappna av... Läs hela recensionen

 2. En överraskning
  Gudrun , 21 juni 2021

  Jag som egentligen inge gillar mord och elände tyckte ändå att den var bra. Det var inte så detaljerade skildringar av mord, men en spännande berättelse. Läsvärd!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ingrid Hedström