Funnen död (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2022-03-09
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Helena Stedman
Originaltitel
Dödfunden
Dimensioner
178 x 110 x 17 mm
Vikt
144 g
SAB
Hce
ISBN
9789150968286

Funnen död

(2 röster)
Pocket,  Svenska, 2022-03-09
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vem tog livet av Ellinor Green?

Antropologen Ellinor Green hittas död i sin villa utanför Köpenhamn. Vid första anblick verkar hon och maken ha levt ett stillsamt övremedelklassliv. Men undan för undan framkommer konflikter och slitningar i hennes relationer med sina närmaste.

Frågan är vem som önskade livet ur henne: Hennes man, förlagsredaktören, som sedan en tid är otrogen med en ung konstnär? Dottern, som har sagt upp kontakten med Ellinor efter att hon kritiserat hennes barnuppfostran? Sonen, som nyskild och deprimerad ägnar sig åt att skriva hatiska inlägg i sociala medier under falska identiteter? Eller var det någon på jobbet, som Ellinor just blivit uppsagd från? En efter en faller bitarna på plats, fram till det överraskande slutet.

"Gretelise Holm är tillbaka i krimgenren med besked!" Politiken

"En överväldigande roman och deckare." Deckarlogg

"Läsvärd deckare som tilltalar både hjärnan och hjärtat." Jyllands-Posten

"En smart skriven historia som är humoristisk utan att vara putslustig, med distinkta karaktärer (…) fängslande läsning; lättläst, drivet och originellt." Christine Karlsson, BTJ-häftet, nr 13, 2021

Gretelise Holm är född i Danmark 1946 och har mottagit en rad priser för sitt arbete som journalist. Hon har tidigare varit prorektor på danska journalisthögskolan. Förutom den internationellt rosade kriminalserien om Karin Sommer har hon skrivit allt från debattböcker till ungdomsromaner. Hyllade Funnen död är lika mycket en skarpögd samhällsskildring som en beroendeframkallande family noir-deckare. Boken utsågs till Årets bästa danska kriminalroman 2020 av Danska deckarakademin och nominerades till Glasnyckeln.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Funnen död
  2. +
  3. De första tolv

De som köpt den här boken har ofta också köpt De första tolv av Denise Rudberg (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gretelise Holm