Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-01-29
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Etik, integritet och dokumentation i förskolan, 2 uppl
SAB
Em.01
ISBN
9789151103396
Etik, integritet och dokumentation i förskolan (häftad)

Etik, integritet och dokumentation i förskolan

Häftad Svenska, 2020-01-29
279
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I förskolans uppdrag ingår att dokumentera verksamheten. Detta kan tyckas enkelt, men för dem som genomför dokumentationen uppstår ofta frågor som: Vad ska dokumenteras? Vem ska dokumenteras? Vilka metoder och vilken teknik ska användas? Hur ska dokumentationen spridas och vem ansvarar för det? Ytterst handlar det om hur relationer skapas mellan de som dokumenterar och de som blir dokumenterade. Ofta är det vuxna som dokumenterar barn, och när barn involveras i arbetet sker det på de vuxnas villkor.

I den här boken diskuteras hur etik och integritet hanteras när verksamheten dokumenteras. Ofta gäller helt andra normer för barn än för vuxna kring etik och integritet i förskolan.

Författaren visar också varför och hur frågor om etik och integritet kan lyftas fram på nya sätt för att skapa en förskoleverksamhet som genomsyras av ett etiskt förhållningssätt. Detta är en förutsättning för att förskolan både ska kunna doku mentera verksamheten och förmedla demokratiska normer och värden.

Bokens andra upplaga är uppdaterad enligt ny forskning och enligt den reviderade läroplanen (Lpfö 18) med dess skrivningar om integritet och dokumentation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etik, integritet och dokumentation i förskolan
  2. +
  3. Varför pedagogisk dokumentation?, 2 uppl : Verktyg för lärande och förändring i förskolan och skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför pedagogisk dokumentation?, 2 uppl : Verk... av Hillevi Lenz Taguchi (häftad).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Etik, integritet och dokumentation i förs...