Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2023-01-17
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
VFU-handboken 2 uppl : Bryggan mellan undervisningens teori och praktik
Dimensioner
210 x 148 x 17 mm
Vikt
308 g
SAB
Epab.04
ISBN
9789151107561

VFU-handboken : bryggan mellan undervisningens teori och praktik

Häftad,  Svenska, 2023-01-17
340
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Lärarutbildningen innehåller flera olika delar som tillsammans lägger grunden för den kommande professionsutövningen. Ofta upplever studenterna dock att det finns en klyfta mellan teori och praktik. Praktiken upplevs som skild från teori och de teoretiska inslagen ger inte alltid lärarstudenten tillräckligt stöd för hur man kan tänka om, och agera i, undervisningen.

Den här boken tar upp områden som lärarstudenter på alla stadier ofta upplever som problematiska i sin VFU. Författarna utgår från autentiska undervisningssituationer och använder forskning om undervisning för att belysa hur man kan tänka om och agera i de situationer som beskrivs. Hur kan man inleda en lektion för att utveckla elevernas engagemang och intresse? Varför är det viktigt med kommunikation, och hur får man till en bra dialog i klassrummet? Hur gör man för att känna sig trygg och kunna etablera det ledarskap som läraruppdraget kräver? Och hur kan teoretiska perspektiv bidra till planering av lektioner?

Tanken med boken är att den ska utgöra en brygga mellan teori och praktik och vara ett komplement till VFU-handledares kvalificerade handledning och den teoretiska fördjupning och utveckling som sker i högskoleförlagda kurser.

Bokens andra upplaga har utökats med perspektiv och exempel från låg- och mellanstadiet för att ge konkret stöd för undervisning även i tidigare årskurser.

Författarna är Bengt-Olov Molander, docent i naturvetenskapsämnenas didaktik, Karim Hamza, docent i naturvetenskapsämnenas didaktik vid Stockholms universitet och Britt Jakobson, docent i naturvetenskapsämnenas didaktik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. VFU-handboken : bryggan mellan undervisningens teori och praktik
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 429 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna