Känn dig själv : en bok om frigörelsens filosofi (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2004-06-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Robert Larson
Dimensioner
220 x 145 x 15 mm
Vikt
340 g
SAB
Dokb
ISBN
9789151403434
Känn dig själv : en bok om frigörelsens filosofi (kartonnage)

Känn dig själv : en bok om frigörelsens filosofi

Kartonnage Svenska, 2004-06-01
162
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Robert Larson har sedan länge varit intresserad av de existentiella frågorna. Som förläggare har han givit ut många uppmärksammade böcker i dessa ämnen, inte minst av den engelske filosofen och författaren, Paul Brunton. Nu har han själv skrivit en bok -- Känn dig själv. Boken handlar om moderna människors livssituation -- hur vi ska finna mening, sammanhang och trygghet i en värld som hotar att rasa samman, i en tillvaro där egoism och galenskap ohämmat breder ut sig.

Författaren presenterar ett synsätt som är oberoende av religiösa, politiska och andra bindningar. Han visar med hjälp av vardagliga exempel att människan är ett tidlöst väsen -- inte bara en kropp som föds, lever en kort tid och sedan utplånas. Han förmedlar en positiv människosyn som innebär att det mänskliga medvetandet har sin grund i ett universellt medvetande. Och att medvetandet överlever kroppens död. Den materialistiskt sinnade naturvetenskapen hävdar som bekant motsatsen, nämligen att medvetandet är en produkt av hjärnan -- och att kroppens och medvetandets samtidiga utslocknande och förintelse är slutet för våra drömmar, förhoppningar och planer, ändstationen för allt slit och alla umbäranden.

Många har erfarenheter som stöder uppfattningen att medvetandet, inklusive minnesfunktionen, fungerar åtskilt från hjärnan, att medvetandet är det primära och att hjärnan är medvetandets samarbetspartner, men inte dess upphov. Att medvetandets gåta inte går att lösa på den materialistiska naturvetenskapens villkor är något som framsynta vetenskapsmän har börjat inse. Vad kommer vetenskapsmän i framtiden att säga när de ser tillbaka på vår tid? Jo, att de flesta av oss led av en besvärande okunnighet. Okunnighet om medvetandets ursprung, okunnighet om vad människan är och vad meningen med tillvaron är. Och de kommer att visa att denna okunnighet var grundorsaken till det mesta av allt lidande som drabbade deras olyckliga förfäder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Känn dig själv : en bok om frigörelsens filosofi
 2. +
 3. Att finna själen : Meningen med livet på jorden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att finna själen : Meningen med livet på jorden av Paul Brunton (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Robert Larson

 • Arranging for the Small Jazz Ensemble

  Robert Larson

  Arranging for the Small Jazz Ensemble presents an innovative approach to the challenging subject of jazz arranging. The author, Robert Larson, has narrowed down the choices of instrumentation and texture in such a way that anyone from a novice jaz...

 • Windows Server 2008 Hyper-V Resource Kit

  Janique Carbone, Robert Larson

  In-depth and comprehensive, this official RESOURCE KIT delivers the information you need to plan, implement, and manage a virtualized enterprise infrastructure. Covers R2 features. You get authoritative technical guidance from those who know the t...

Övrig information

Den frigörande filosofin har tre delar: Grunden, målet och vägen. Grunden för människans liv och medvetande är den universella Närvaron. Målet för den mänskliga existensen är upplysningen ? som innebär att medvetet vara det vi omedvetet redan är, nämligen den universella Närvaron. Vägen består av praktiska övningar där uppmärksamheten vänds från egot och fokuseras på den universella Närvaron. Efter hand som "vägarbetet" fortskrider, närmar vi oss målet ? som paradoxalt nog är detsamma som grunden, nämligen den universella Närvaron.