Fiskarens dröm (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
406
Utgivningsdatum
2019-08-19
Upplaga
1
Förlag
J V Publishing
Dimensioner
210 x 135 x 24 mm
Vikt
593 g
SAB
Hc
ISBN
9789151910222
Fiskarens dröm (häftad)

Fiskarens dröm

Häftad Svenska, 2019-08-19
220
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Christoffer steg eftertänksamt ner från kuskbocken och tittade sig omkring. Detta var alltså det omtalade varvet. Dunket från hammarslagen hördes vida omkring och svart rök bolmade ur skorstenar, människor överallt. Utan att riktigt förstå hur det gått till hade han hamnat i denna nya främmande värld.
Christoffers första möte med Göteborg och Lindholmens Varv år 1851 väcker blandade känslor hos honom. Med sig bär han drömmen om det fria livet som fiskare med en egen båt och torpstuga men verkligheten är en helt annan. Som sjuttonårig yngling och son till en fattig fiskartorpare får han ge sig ut i världen och hitta sin egen försörjning.
Tillsammans med kvinnan han så småningom gifter sig med och som kämpar vid hans sida följer vi familjen genom fyra decennier av kärlek och sorg, arbete och strävan, tillfälliga möten och möten som blir livsavgörande. Det är en familjehistoria om fiskarliv, varvsarbete och sjömansliv, om de stora familjerna som lever i de små lägenheterna och stugorna och kvinnokraften som aldrig sviktar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fiskarens dröm
  2. +
  3. Flodsökare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flodsökare av Lina Österman (häftad).

Köp båda 2 för 399 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »