Lär känna dina superhjältar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
42
Utgivningsdatum
2020-05-10
Upplaga
1
Förlag
Personalexperten i Norr
Originaltitel
Lär känna dina superhjältar
Illustratör/Fotograf
Katarina Vintrafors
Dimensioner
11 x 191 x 143 mm
Vikt
245 g
SAB
Hcf
ISBN
9789151946009

Lär känna dina superhjältar

(6 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-05-10
208
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
10 åriga Chanelle har skrivit en bok som baseras på motivationsforskning.

Chanelle Thysell hade det tufft första åren i skolan, hon hade utmaningar med sin inre motivation. När hon kom över hennes mammas forskning om motivation så fick hon plötsligt insikter om varför hon kände som hon gjorde. Med kunskapen om våra psykologiska behov så omvandlade hon det till att alla människor har okända superhjältar som påverkar oss på olika sätt. Det här ledde till att hon nu debuterar med en ny bok "Lär känna dina superhjältar".

I boken får vi följa tre barn som har helt olika superhjältar i sina händer. Här får vi hjälpa barnen att leka tillsammans samt utforska våra vänners superhjältar. Vi får även kunskap i vad som händer när våra superhjältar vill olika saker och när de är överens.

Kunskapen om superhjältarna kommer att reducera mobbing i skolan, hjälpa barn att må bättre psykiskt samt lättare ta beslut i gymnasiet som är hållbara i framtiden. Det är så lätt att vi fattar beslut utifrån kompisarnas eller föräldrarnas uppfattning, men här får vi förståelse för vilka framtida arbeten som matchar vår motivation bäst.

MyNeeds som boken grundar sig på baseras på forskning och är ett företag som har 40 st föreläsare runt om i Sverige och nu även internationellt. Varje gång vi har en föreläsning så frågar publiken om det finns något för barn. Nu är vi först ut med en sådan typ av bok. MyNeeds fick innovationspris 2013 och vill nu sprida kunskapen till barn och vuxna så att fler kan ta ansvar för sin inre motivation.

Så fort Chanelle inte förstår sina kompisar så vänder hon sig till superhjältarna och försöker få en förklaring på varför de gör som de gör - och det hjälper henne att förstå dem bättre. Vi brukar använda superhjältarna som en pedagogisk förklaringsmodell när saker inträffar.

"Det är så lätt att vi som föräldrar projicerar våra behov på våra barn vilket orsakar psykisk ohälsa bland barn"

Jag och Chanelle har olika behov vilket har skapat en hel del missförstånd på vägen. Nu brukar Chanelle bromsa mig när jag utgår från mina behov och påpeka det. Det hände senast igår när jag tyckte att vi skulle gå på museum medan Chanelle ville vara hemma och mysa. Då valde vi att hitta en aktivitet som passade oss båda utifrån våra behov.

"Kunskapen om våra superhjältar har gett mig bättre relationer" säger Chanelle och uppmanar nu alla barn att ta reda på vilka deras superhjältar är.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lär känna dina superhjältar
 2. +
 3. Kluriga mattegåtor för smarta barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kluriga mattegåtor för smarta barn av Gareth Moore (häftad).

Köp båda 2 för 267 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Lär känna dina superhjältar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin bok om olika personlighetsdrag

  Philip 8 år:
  Jag har läst boken Lär känna dina superhjältar. Den handlar om våra olika superkrafter vi har. De flesta har alla men man kanske är mer av någon speciell superhjälte. Det finns sex stycken superhjältar. Kompisen, Hjälparen, Läraren, Stjärnan, Klippan och Modig. Boken handlar också om tre kompisar som heter Zahar, Manuel och Celine. De har olika superhjältar. Zahar har Stjärnan och Modig. Manuel har Klippan och Läraren. Celine har Hjälparen och Kompisen. I boken kan man skriva... Läs hela recensionen

 2. Viktig bok för barn och vuxna att mötas
  Manuel Timane, 20 februari 2021

  Det här är en väldigt viktigt bok för att ge våra barn ett språk att utrycka vad de behöver. Det är ofta vi använder våra invanda tankemönster för att förstå andra människor. vilket leder till missförstånd.

  Med hjälp av superhjältarnas förmåga att beskriva djupa psykologiska behov på ett lekfullt sätt möjliggör Chanelle för barn att stärka sin egen röst.

  Ett måste i varje familjs bokhylla! ✨

 3. Det här är en viktig och pedagogisk bok!
  Gullis lästips (Rönninge), 19 juli 2020

  I boken "Lär känna dina superhjältar" har du möjligheten att hitta dina unika superkrafter!

  Här beskrivs våra omedvetna psykologiska behov på ett nytt och kreativt sätt. Boken är skriven med en lättförståelig text och med charmiga och färgstarka bilder som gör att delar av boken känns som en "fyll-i-bok för mina vänner."

  Här synliggörs våra behov som våra osynliga superhjältar med tillhörande superkrafter. I boken får vi veta mer om våra osynliga superkrafter som hjälper oss... Läs hela recensionen

 4. Viktigaste boken för barn
  Anna , 18 juli 2020

  Det här är nog den viktigaste boken man kan köpa till sina barn. Vi har haft så mycket hjälp av att diskutera vad som händer i skolan tackvare boken. Min dotter som varit annorlunda fick nu hjälp att förstå sig själv och sin omgivning på ett djupare sätt. Tack Chanelle för att du skrivit en så fantastisk bok! Alla skolor borde köpa in den.

 5. För ca 6-11 år

  I denna bok följer vi de tre vännerna Celine, Manuel och Zahar vars personligheter skiljer sig åt.
  Vi introduceras till sex olika "superhjältar" med olika egenskaper: Kompisen, Hjälparen, Läraren, Stjärnan, Klippan och stjärnan. De olika barnen har två st superhjältar som främst präglar denne och påverkar dennes motivation. Varje barns dominanta superhjältar skiljer sig åt från de andra två. Detta gör att de vid olika situationen i boken får uppleva varierande utmaningar i vardagen. Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Bokvideo