Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2013-07-17
Förlag
Bokförlaget Semic
Originaltitel
At Grave's end
Medarbetare
Sundberg, Monica (form)
Dimensioner
170 x 125 x 20 mm
Vikt
223 g
SAB
Ufhe,579.6
ISBN
9789155259273
Pelle Holmbergs nya svampbok

Pelle Holmbergs nya svampbok

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Spiral Svenska, 2013-07-17
159
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det är en alldeles särskild tillfredsställelse att ge sig ut en vacker höstdag med en tom korg - och komma hem med en rikedom av skogens skatter. Vi svenskar är ett svampälskande och svampplockande folk som i alla tider har varit bra på att ta vara på dessa delikatesser. Men på senare tid har det blivit så att de flesta av oss bara törs plocka kantareller, och vi steker dem mest i smör när det egentligen finns så mycket spännande de kan användas till.

Pelle Holmbergs nya svampbok är en oumbärlig följeslagare i skogen! Här får vi tips inför och under svamputflykten, exempelvis på hur du med fördel kan grovrensa svampen redan i skogen. Med hjälp av svampalmanackan kan du lära dig när de olika svamparna har sin säsong - när är chansen störst att hitta svart trumpetsvamp? När är kremlorna som bäst? Vi lär oss de bästa nybörjarsvamparna, vilka sorter som lätt förväxlas med giftsvampar och framför allt får vi veta vilka svampar som är goda att tillreda på vilket sätt. Pelle Holmberg har skrivit denna fylliga och lättanvända bok tillsammans med sin fru Inger, som har en erfarenhet som få andra av att tillaga och ta vara på svamp av alla de sorter. Unikt för denna bok är att i anslutning till faktatexterna om varje svamp också finns förslag på hur de passar att tillredas.

Pelle Holmberg, svampexperten framför alla andra, delar här generöst med sig av sin stora erfarenhet av svampar. Ingrid Holmberg inspirerar med sina specialkomponerade recept till att laga nya, spännande och läckra rätter med svamp. Mängder av instruktiva och detaljerade färgbilder!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pelle Holmbergs nya svampbok
 2. +
 3. Lilla svampboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lilla svampboken av Pelle Holmberg, Hans Marklund (kartonnage).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Pelle Holmbergs nya svampbok. Sätt ditt betyg »
 1. Bra beskrivningar och bilder. Ett extra plus med lite...
  UB, 2 oktober 2013

  Bra beskrivningar och bilder. Ett extra plus med lite tips på tillagningen, vilket är ett nytt inslag (för mig åtminstonde) i svampboksvärlden.

 2. Pelle Holmbergs nya bok om svampar år en utmärkt...
  Sven-Åke Karlsson, 13 augusti 2013

  Pelle Holmbergs nya bok om svampar år en utmärkt kunskapskälla för kantarellplockare som vill veta mer. Bokens koncentration omkring matnyttiga svampar gör innehållet lagom omfattande som lättillgänglig kunskap där receptsamlingen och det behändiga fickvänliga formatet förstärker bokens värde som uppslagsbok på skogspromenaderna.
  Författarens gedigna erfarenhet och kunnande, blandat med resonemang omkring namn, växtplats och "svampalmanacka" förmedlas lättsamt och pedagogiskt och kan ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Pelle Holmbergs nya svampbok