Format
Häftad (Spiral)
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2013-07-17
Förlag
Bokförlaget Semic
Originaltitel
At Grave's end
Medarbetare
Sundberg, Monica (form)
Dimensioner
170 x 125 x 20 mm
Vikt
223 g
SAB
Ufhe,579.6
ISBN
9789155259273
Pelle Holmbergs nya svampbok (häftad)

Pelle Holmbergs nya svampbok

(16 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-07-17
168
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det är en alldeles särskild tillfredsställelse att ge sig ut en vacker höstdag med en tom korg - och komma hem med en rikedom av skogens skatter. Vi svenskar är ett svampälskande och svampplockande folk som i alla tider har varit bra på att ta vara på dessa delikatesser. Men på senare tid har det blivit så att de flesta av oss bara törs plocka kantareller, och vi steker dem mest i smör när det egentligen finns så mycket spännande de kan användas till.

Pelle Holmbergs nya svampbok är en oumbärlig följeslagare i skogen! Här får vi tips inför och under svamputflykten, exempelvis på hur du med fördel kan grovrensa svampen redan i skogen. Med hjälp av svampalmanackan kan du lära dig när de olika svamparna har sin säsong - när är chansen störst att hitta svart trumpetsvamp? När är kremlorna som bäst? Vi lär oss de bästa nybörjarsvamparna, vilka sorter som lätt förväxlas med giftsvampar och framför allt får vi veta vilka svampar som är goda att tillreda på vilket sätt. Pelle Holmberg har skrivit denna fylliga och lättanvända bok tillsammans med sin fru Inger, som har en erfarenhet som få andra av att tillaga och ta vara på svamp av alla de sorter. Unikt för denna bok är att i anslutning till faktatexterna om varje svamp också finns förslag på hur de passar att tillredas.

Pelle Holmberg, svampexperten framför alla andra, delar här generöst med sig av sin stora erfarenhet av svampar. Ingrid Holmberg inspirerar med sina specialkomponerade recept till att laga nya, spännande och läckra rätter med svamp. Mängder av instruktiva och detaljerade färgbilder!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pelle Holmbergs nya svampbok
 2. +
 3. Nya svampboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nya svampboken av Pelle Holmberg, Hans Marklund (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Pelle Holmbergs nya svampbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Udda svambok
  Kerstin Palovaara, 2 april 2021

  Det är en udda bok som jag förmodligen inte kommer att använda eftersom det finns andra böcker som Pelle Holmberg gjort som är betydligt bättre i både format och innehåll. Men jag köpte den bara för att se om den kunde vara bra som present till någon av mina vänner. Men jag valde en annan bok av P Holmberg i stället.
  Inget fel på innehållet. Men upprepning av andra böcker och som sagt, formatet en tumme ner.

 2. Bra beskrivningar och bilder. Ett extra plus med lite...
  UB, 2 oktober 2013

  Bra beskrivningar och bilder. Ett extra plus med lite tips på tillagningen, vilket är ett nytt inslag (för mig åtminstonde) i svampboksvärlden.

 3. Pelle Holmbergs nya bok om svampar år en utmärkt...
  Sven-Åke Karlsson, 13 augusti 2013

  Pelle Holmbergs nya bok om svampar år en utmärkt kunskapskälla för kantarellplockare som vill veta mer. Bokens koncentration omkring matnyttiga svampar gör innehållet lagom omfattande som lättillgänglig kunskap där receptsamlingen och det behändiga fickvänliga formatet förstärker bokens värde som uppslagsbok på skogspromenaderna.
  Författarens gedigna erfarenhet och kunnande, blandat med resonemang omkring namn, växtplats och "svampalmanacka" förmedlas lättsamt och pedagogiskt och kan ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Pelle Holmberg