Och kvar stod en stod en röd resväska (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Och kvar stod en röd resväska (del 2)
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2013-07-16
Upplaga
1
Förlag
Andra rum Förlag
Dimensioner
210 x 145 x 15 mm
Vikt
399 g
SAB
Hc
ISBN
9789163730306
Och kvar stod en stod en röd resväska (häftad)

Och kvar stod en stod en röd resväska

(8 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad Svenska, 2013-07-16
170
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Göteborg 1933. Hanna förstod efterhand att hennes far var en märkvärdig person, en selfmade man som det så modernt och amerikanskt hette. Han hade varit inblandad i de flesta stora byggprojekt under 1920-talets Göteborg. Riktigt känd hade han blivit i och med artikeln i tidningen som byggde på hans livsfilosofi och devis - Alla som vill kan. Att komma från mycket knappa omständigheter och bygga upp ett stort företag med från början ingenting mer än sina bara händer, det var en framgångssaga som nästan var för bra för att vara sann i trettiotalets Sverige. Men det var just sådana historier som behövdes för att ingjuta mod och entreprenörsanda i ett land i djup kris.

13-åriga Hanna lever ett priviligierat liv och drömmer om att få resa till Köpenhamn för att utbilda sig till modist. Så sker katastrofen och ingenting kommer mera att bli sig likt. Hon tvingas bryta upp från allt som hon känner till och har kärt för att skapa sig en egen framtid. Och kvar stod en röd resväska är en roman om svek, mod och oväntad vänskap. Tillsammans med Hanna förflyttas vi till 30- och 40-talets Sverige i en berättelse full av nya perspektiv, humor och starka känslor.

Sagt om romanen
"Inledningen är drivande, huvudkaraktären Hanna fångade in mig direkt. Och kvar stod en röd resväska är en välskriven roman på många sätt. Den har ett driv och en story som engagerar, en huvudkaraktär som klamrar sig fast samt tvistar som inte går att förutse. Jag har läst många böcker sedan jag lärde mig läsa, men jag har aldrig läst någon som påminner om denna. De hundra första sidorna sitter fortfarande kvar i minnet, de är så imponerande bra".
Malin Johansson, författare och lektör

"En djup och stark berättelse med mycket inlevelse som berör".
Daniel Jensen, författare

"En bok som inte går fort fram, men vars budskap är tydligt. En tidsresa till ett Sverige på 1930-talet och en ung kvinnas krossade förhoppningar som gör att hon helt ensam får pröva sig fram i det hårda livet. Boken bygger på verkliga händelser och ger den en större tyngd som tidsresa".
Ronnie Lundin, författare

"Styrkorna är berättarglädjen, miljöbeskrivningarna samt sinnena".
Leffe Delo, lektör

Om författaren
Mari Åberg är 55 år gammal, bor i Malmö och är till professionen sjuksköterska. Hon är gift med två egna och två bonusbarn. Hennes yrkesliv har fört henne via trafikflygledning till resebranchen och vidare till sjukvård och Universitet. I dag arbetar hon inom SOS Alarm AB. Mari Åbergs debutroman har varit i final i Bok-SM och vunnit pris i stora tävlingar och är den första delen i en romantrilogi. Romanen är till stor del skriven på Österlen, i en stuga i bokskogen i närheten av Brösarps backar och Andrarum och är utgiven av Andra rum Förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Och kvar stod en stod en röd resväska
 2. +
 3. Vid fyrtio börjar livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vid fyrtio börjar livet av Stefan Åberg (häftad).

Köp båda 2 för 289 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Och kvar stod en stod en röd resväska. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oerhört dåligt skriven!
  Anette, 25 september 2019

  Det är en intressant historia, som skulle kunnat bli en bra bok, om den inte var så dåligt skriven. Det är som att läsa en skoluppsats av en inte särskilt begåvad 15-åring! Allting skrivs ut, inget lämnas till läsaren, och saker tjatas om och ältas i det oändliga.

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 28 juli 2014

  Den här boken blev jag glatt överraskad över. Hade inga jättestora förhoppningar om den, eftersom jag inte brukar vara så förtjust i böcker som handlar om "förr i tiden". Jag gillar bäst böcker om nutiden.

  Men den här boken tyckte jag verkligen om. Mycket välskriven var den, och mycket lättläst.

  Boken utspelar sig till stor del på verkliga händelser, för den handlar om författarens mammas liv.

  Boken är den första delen i en planerad trilogi, och jag ser verkligen... Läs hela recensionen

 3. Mycket trevlig bok. Tidsandan bra beskriven.

  Jag läste boken med stor behållning. Jag blev rekommenderad av en vän som skrivit 2 st böcker och
  tyckte jag måste läsa denna. Det blev extra trevligt då jag bor på Slipgatan och känner till området.
  Nu väntar jag med spänning på fortsättningen.

 4. Jag har just streckläst Mari Åbergs roman "Och kvar...
  Holger , 4 november 2013

  Jag har just streckläst Mari Åbergs roman "Och kvar stod en röd resväska. Sedan jag fick den i mina händer har jag haft svårt att släppa boken. Den är underhållande, klokt skriven och lättläst.

 5. Denna verklighetsbaserade bok är en berättelse med...
  Erik Stefan Åberg, 7 augusti 2013

  Denna verklighetsbaserade bok är en berättelse med djup och känslor som gav mig mycket. Jag rekommenderar den till alla som vill läsa en riktigt bra bok.

 6. Underbar roman. Läs! Känslor och djup. Ett öde som är...
  Maja, 7 augusti 2013

  Underbar roman. Läs! Känslor och djup. Ett öde som är verklighetsbaserat som jag njutit av att läsa. Jag rekommenderar till alla som gillar att läsa böcker som griper tag.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Mari Åberg