Haveristerna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Folkbödlarna (del 1)
Antal sidor
407
Utgivningsdatum
2013-09-04
Upplaga
1
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 147 x 21 mm
Vikt
531 g
SAB
Hc
ISBN
9789163737176

Haveristerna

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-09-04
204
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Kan en handfull personer förändra det svenska samhällets grundvalar? Svaret är närmast... När kommer det att ske?
En mördad man hittas i Värmland av Karin, en mindre framgångsrik och nästintill arbetslös frilansjournalist. Hon får en dag ett kryptiskt tips på sin mail. I brist på annat följer hon upp det och hittar det som utlovats i mailet. Offret, en man, är mördad på ett sätt som hon aldrig har hört talas om, vilket senare också skulle bli polisens uppfattning. Efter att ha tagit en massa bilder och i övrigt dokumenterat vad hon sett, åker hon därifrån, larmar anonymt polisen och säljer sina bilder och det hon vet till pressen.
Uppståndelsen blir givetvis stor, i första hand på grund av att mordet utförts med stor uppfinningsrikedom, men också på grund av att media fortsättningsvis ligger steget före polisen och publicerar väldigt initierat, det som polisen inte vet, eller kanske inte vill säga.
En vecka senare kommer mord 2. Karin får på samma sätt som tidigare, ett nytt tips och hittar ett mord som i sitt underliga utförande visar på många klara samband med det första mordet, trots att det i övrigt utförts enligt en helt annan metod. Ingen expert varken hos polisen eller i tv-sofforna, har ens läst om ett liknande tillvägagångssätt. Karin gör som vid det första mordet, larmar anonymt polisen och säljer sina bilder till pressen. Polisen misstänker internt informationsläckage, vilket senare visar sig inte vara fallet.
De traumatiska upplevelser som Karin gått igenom i samband med att hon hittade det andra mordoffret gör att hon kontaktar en gammal journalistkollega och hans vän för att få råd och stöd, vilket visar sig vara en klok åtgärd. Dessa tre kommer fortsättningsvis att utgöra huvudpersonerna i berättelsen, även om andra konstellationer också har en avgörande betydelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Haveristerna
 2. +
 3. Levande och döda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Levande och döda av Christoffer Carlsson (pocket).

Köp båda 2 för 263 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Haveristerna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En spännande berättelse, och ett intressant...
  Christer Pongratz, 6 oktober 2013

  En spännande berättelse, och ett intressant persongalleri, hopknutet kring nutidshistoria med starka kopplingar i den svenska vardagen, där de våldsamma händelserna på ett fascinerande sätt vävs in i den svenska idyllen.
  De olika grupperingar som tidigt skapas genererar ett mervärde till historien, och bidrar till en extra dimension i berättelsen, det blir inte enbart en våldsam polisroman, utan lyfter in olika sidohistorier, som säkerligen kommer att utvecklas efterhand som berättelsen fortskrider.

Visa alla 1 recensioner