Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ekorrböcker
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2004-08-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Jan Lööf
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
214 x 169 x 8 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc,u
ISBN
9789163826733

Sagan om det röda äpplet

(55 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2004-08-01
81
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det var en gång en man i en randig kostym som la ett äpple i fönstret för att det skulle mogna i solen ... Genial klassiker av Janne Lööf i nyutgåva som Ekorrbok - gamla älskade och helt nya bilderböcker av hög kvalitet till ett lågt pris!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Sagan om det röda äpplet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jan Lööf är bäst!
  Lazymolly (Alvesta), 26 november 2020

  En mycket underfundig, spännande, välskriven bok med många detaljer och rolig historia. Hans teckningar gör boken till en upplevelse. Våra barnbarn älskar den.

 2. Fin klassiker

  AC:
  En fin och charmig klassiker.
  Jan Lööfs klassiska illustrationer och många karaktärer man känner igen.

  En händelsekedja rakt igenom.

 3. Sagan om det röda äpplet
  Lisa Clarin, 17 augusti 2016

  Jan Lööf är aldrig en besvikelse. Sagan om det röda äpplet roar oavsett ålder!!! Det är en bok man vill ge i present om och om igen!

 4. Fantastisk bok
  Astrid Lindholm, 22 juni 2015

  En riktigt bra barnbok som även är kul för en vuxen. Vår 3-åring älskar den och tröttnar aldrig! Jag kan den numera utantill.

 5. Klassiker som håller än idag!!!!!
  Mia, 17 april 2015

  Finurliga detaljrika teckningar med en underfundig och överraskande historia! Barnböcker blir inte bättre än så här! Lööfs bästa barnbok enligt mig! Mvh Mia, Lund

 6. Superbok!
  CJ, 5 januari 2015

  Denna var riktigt bra. Inte läst denna sedan jag själva var mycket ung. Trevligt att återkomma till klassikerna, nu med ens eget barn. Ett måste i alla barn-samlingar.

 7. Toppen!
  Emma , 19 november 2014

  Superbra och rolig bok! Och som vanligt med Jan Lööf, mycket detaljerade bilder, mycket att prata om på varje sida.

 8. Min äldste son, idag 36 år fick se boken och tyckte...
  Christin Svensson, 10 januari 2014

  Min äldste son, idag 36 år fick se boken och tyckte att den ska hans brorsdotter, mitt barnbarn ha, för den läste jag för honom som liten! Jag minns den också, trevlig läsning för de små.

 9. Detaljrika, fantastiska bilder. Roligt språk....
  LK, 3 december 2013

  Detaljrika, fantastiska bilder. Roligt språk. Intressant berättelse. Vi läser om och om och om igen. En riktig feel-good-bok för både stor och liten.

 10. Barnbok för såväl barn som vuxen
  Mrmarcus, 3 juli 2011

  3-6 år är rekommenderad läsålder för "Sagan om det röda äpplet". Helt fel! Janne Lööfs mästerverk är mer lämplig för läsare mellan 3 och oändligt gammal. I den här boken får du följa hur en äldre man får sitt äpple att skifta från grönt till rött och bli så härligt delikat som bara ett nyplockat äpple kan vara. Den så kallade mognadsprocessen av äpplet sker via en labyrint av händelser som egentligen inte bör hänga samman men som via ett fyndigt sätt vävs ihop och slutar med ett lyckligt slut... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Jan Lööf

Övrig information

Det var en gång en man i en randig kostym som la ett äpple i fönstret för att det skulle mogna i solen. Men äpplet föll ner i huvudet på gamla mormor, som skrek till och skrämde katten som for upp i trädet ... Och alla de saker som sedan hände ska vi inte berätta om här, men ni kan vara säkra på att det röda äpplet hinner ställa till med en hel del trassel i den lilla staden.

Jan Lööfs genialt enkla berättelse har 30 år på nacken, men som alla riktiga mästerverk är den tidlös. Nu finns den även som nyhet i Ekorrserien.

Under hösten 2005 ges även följande Ekorrböcker ut: Ronny & Julia rymmer och Busiga Bebben och mormor.