Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Hundraåringen (del 2)
Antal sidor
433
Utgivningsdatum
2019-06-07
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
177 x 110 x 23 mm
Vikt
242 g
SAB
Hc
ISBN
9789164206374
Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket (pocket)

Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-06-07
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Allan sitter med vännen Julius på Bali och har nästan lika långtråkigt som strax innan han klev ut genom sitt fönster på hundraårsdagen ett år tidigare. Nu väntar ny födelsedag. Julius bestämmer sig för att fira sin vän med en luftballongfärd. Allan föreslår att de i så fall tar med sig något att dricka, ifall det skulle bli stiltje där uppe i luften.

Det som följer är allt utom stiltje. Vinden och omständigheterna tar vännerna på en resa genom all världens galenskap. I centrum för den står kärnvapenkapprustning, tuppfäktning världsledare emellan, dumhet och argan list. Längs vägen avverkas Kim Jong-un, Donald Trump, Vladimir Putin, Angela Merkel och en svensk utrikesminister som undrar om allt det här händer på riktigt.

Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket är den fristående fortsättningen på Jonas Jonassons succéroman om hundraårige Allan Karlsson. Författaren granskar på nytt mänsklighetens alla tillkortakommanden. Han gör det på sitt oefterhärmliga sätt, med humor och värme.

Det roliga med Jonas Jonassons böcker om Allan Karlsson, som blivit hundraett år, är att de berättar om världspolitik i en glatt respektlös ton, som om den handlade om vanliga människor. Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Kanske är det en märklig nostalgi efter en Hasse och Tage-politisk humortradition som gör att jag fnissar mig igenom stora delar av Hundra ettåringen som tänkte att han tänkte för mycket . Kanske är det verklighetens dystra politiska läge, som gör behovet av en skrattventil lätt desperat. Jag vet inte. Men vad jag vet är att Jonas Jonasson i den här romanen tar exakt allt som är oroande i vår tid och stoppar in det i halsbrytande humorkarusell. Therese Eriksson, Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket
 2. +
 3. Analfabeten som kunde räkna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Analfabeten som kunde räkna av Jonas Jonasson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt bra
  Rolf Barreby, 11 oktober 2021

  Det kom ju en film om 101-åringen, men den var ju inte särskilt bra, boken har inget med filmen att göra, tycks det, den är bra.

 2. En underhållande bok
  Kjell Fobian, 20 augusti 2019

  Går ej att låta bli att jämföra med hundraåringen. En humoristisk bok. Den ger inte lika många skratt som första boken ändå kan man inte låta bli å läsa sida efter sida. Den är underhållande. En bladvändare. Bra skrivet Jonas.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jonas Jonasson