Katedralen vid havet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
665
Utgivningsdatum
2020-03-13
Upplaga
9
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Kajsa-Lisa Lönngren
Originaltitel
La catedral del mar
Dimensioner
178 x 110 x 40 mm
Vikt
404 g
SAB
Hce
ISBN
9789170285318
Katedralen vid havet (pocket)

Katedralen vid havet

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2020-03-13
55
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Bernat Estanyol, en livegen bonde i 1300-talets Spanien, tvingas av sin brutale feodalherre att lämna både hustru och gård. Med sin lille son Arnau flyr han till Barcelona, staden där förrymda trälar har chansen att bli fria och finna lyckan.

Arnau växer upp i den myllrande storstaden och möter människor som kommer att följa honom resten av livet - i vänskap och svek, i kärlek och krig. Pojkens liv sammanlänkas med byggandet av Santa Maria del Mar, folkets egen katedral. Medan det storslagna bygget reser sig allt högre mot himlen får vi följa Arnaus dramatiska färd ut ur fattigdomen och förtrycket på väg mot samhällets högsta topp. Men hans öde ligger i inkvisitionens händer ...

Katedralen vid havet har sålt cirka 100 000 exemplar i Sverige och är en levande och fascinerande skildring av Barcelonas storhetstid som viktig handels- och sjöfartsstad. Den speglar ett samhälle präglat av stora sociala orättvisor, pestens härjningar och religionens hårda grepp om folket. En gripande historia om okuvlig frihetslängtan och gränslös passion.

Katedralen vid havet är Ildefonso Falcones debutroman. Den har blivit en internationell bästsäljare som sålts i över sex miljoner exemplar och översatts till mer än 40 språk. Boken ligger till grund för en påkostad tv-serie som finns tillgänglig för streaming.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Katedralen vid havet
  2. +
  3. Jordens arvingar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jordens arvingar av Ildefonso Falcones (inbunden).

Köp båda 2 för 271 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Katedralen vid havet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Miljön gör den intressant
    butomusu, 29 oktober 2018

    Utspelar sig i Barcelona på 1300-talet. Jag är inte särskilt intresserad av historia, men det var beskrivningarna av dåtidens samhälle som gjorde romanen fängslande. Själva intrigen var inte dålig, men inte heller särskilt bra.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ildefonso Falcones